2022-03-14 15:30Pressmeddelande

Ryanair startar ännu en direktlinje - Riga!

  • Ryanair annonserar Riga - Växjö Småland med start 28:e mars.
  • Direktförbindelser måndagar och fredagar.
  • Första schedulerade linjer mellan våra regioner.

 

Riga blir den senaste destination att starta på Växjö Småland Airport efter den lyckade lanseringen av destinationen Zadar från i somras, återlanseringen av Gdansk och Alicante. Den nya destinationen London kommer ha premiär dagen innan den första avgången till Riga.

Ryanair's kommersiella direktör, Jason McGuiness säger:

”Vi är glada att kunna addera den nya linje till Riga som en del av vår vårt sommarschema ’22 från Växjö Småland. Linjen kommer att vara tillgänglig två gånger i veckan under sommarsäsongen, med start 28 mars. Riga är en passande destination för en weekend med flera kulturella alternativ att välja på. Staden är också känd för sina museum och sin arkitektur.”

Ulf Axelsson VD på Växjö Småland Airport är förväntansfull över den nya destinationen till Riga:  

 

"Riga är en helt ny destination för södra Sverige. Det är fantastiskt att Ryanair har sett potentialen i vår region för att öppna den här destinationen två gånger i veckan. Med måndags och fredagsavgångar blir Riga en bra weekendresa som erbjuder mycket turistattraktioner. Vi hoppas också att rutten ska få människor från Riga med omnejd att uppleva vår region med vackra naturreservat och skogar. Samt att äta god mat eller besöka IKEAs hem. Med dessa avgångar passar det även bra för affärsresenärer".

 

"Innan Covid-19 hade Växjö Småland Airport 23 destinationer. Många av dem destinationerna finns kvar och en del ska återlanseras igen. Under 2021 hade vi premiär för 3 destinationer och redan 2 nya inför 2022. Flygbolagen väljer regionen som aldrig förr. Ingen annan regional flygplats i Sverige har så många destinationer och det här kommer öka med ca 12 000 sittplatser till Växjö varje år vilket kommer öka den lokala och regionala ekonomin."

 

Ryanair började flyga till Växjö Småland Airport 2007 och Riga kommer att bli deras 5:e destinationen. Dessutom är Växjö Småland Airport Ryanairs största regionala flygplats i Sverige med endast Stockholm Arlanda och Göteborg som har flera destinationer.  


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats.


Kontaktpersoner

Brett Weihart
CCO
Brett Weihart