2023-12-08 09:32Pressmeddelande

Ryanair destinationer klara - 2024

F5497C53-7ABB-4B43-9E31-914186A7E06A.heic

Lagom till jul kommer glädjande besked om Ryanairs satsning för 2024, detta innebär fortsatt flygtrafik till Gdansk, Alicante samt Zadar från Växjö Småland Airport. Totalt kommer Ryanair att trafikera dessa tre destinationer i Europa med 6 avgångar i veckan under sommaren 2024.

- "Vi är väldigt glada att Ryanair forstätter satsningen i vår region. Det är 17 år sedan Ryanair öppnade sin första flyglinje hit och vi hoppas och tror att de kommer att finnas kvar hos oss i många år framöver med ännu fler destinationer. Vi har gemensamma kunder som reser flera timmar med bil för att åka ifrån Växjö till de destinationer som flygbolagen erbjuder. 2024 blir ett spännande år gällande utbudet," säger Brett Weihart, kommersiell och flygmarknadschef på Växjö Småland Airport.

Ryanair kommer under 2024 tillföra över 70 000 flygstolar till och från Växjö Småland Airport.

Med start den 15:e mars trafikerar Ryanair Gdansk fredagar och söndagar fram till slutet av mars innan det övergår till måndagar och torsdagar under resten av året.

Med start den 26:e mars trafikerar Ryanair Alicante onsdagar och söndagar.

Med start den 25:e april trafikerar Ryanair Zadar måndagar och torsdagar.

Biljetter finns bokningsbara på www.ryanair.com


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson
Brett Weihart
CCO
Brett Weihart