2023-11-14 15:13Pressmeddelande

NYHET! Norwegian utökar på Växjö Småland Airport!

Norwegian

Med start i maj respektive juni 2024 lanserar nu flygbolaget Alicante och Palma De Mallorca till sitt utbud från Växjö! 

Att Norwegian väljer att nu lansera ännu två destinationer från Växjö Småland Airport ger Växjöborna och regionen ännu en bekräftelse på att Växjö ligger i rätt upptagningsområdet för södra Sverige. 

Först ut för premiär är Alicante den 2 maj 2024, avgångar torsdag och söndag. 
Följt av premiärturen till Palma de Mallorca, start 22 juni 2024, avgång lördag. 

Norwegian premiär-flög sin första destination, Malaga-Växjö-Malaga april -2023. Flygbolaget hade då aldrig tidigare trafikerat på Växjö. Destinationen har mottagits med stor succé och varmt av våra resenärer. Spanska solkusten är en av svenskarnas favorit, som de gärna återvänder till. Malagas säsongsstart är den 6:e april, ligger bokningsbart nu. De två nya destinationerna finns bokningsbara inom kort på www.norwegian.com

- ”Det är glädjande att Norwegian väljer att utöka utbudet hos oss i Växjö, vi och våra passagerare har varit mycket nöjda med Malaga-satsningen. Att nu även kunna erbjuda två solsäkra destinationer som Alicante och Mallorca med start sommar-24 ger våra passagerare ännu större möjligheter att upptäcka Spanien och njuta semestern. Mycket välkommet!” säger Ulf Axelsson, VD Växjö Småland Airport

- ”Vi är väldigt glada över att kunna lansera Alicante och Palma och därmed kunna erbjuda tre destinationer till Spanien från Växjö Småland Airport. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord”, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian. 

- "De nya linjerna till Alicante och Mallorca som Norwegian kommer att flyga ökar utbudet för kronobergarna och angränsande regioner! Det är smidigt och tidsbesparande att kunna flyga från sin lokala flygplats!" säger Roland Gustbé, Styrelseordförande Växjö Småland Airport.

För mer information och kontakt, Brett Weihart, Kommersiell och flygmarknadschef, brett.weihart@smalandairport.se 
Ulf Axelson, VD, ulf.axelsson@smalandairport.se


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson
Brett Weihart
CCO
Brett Weihart