2021-04-23 19:24Pressmeddelande

NYHET! Direkt från Växjö till Pristina

Den 12:e juni öppnar flygbolaget GP Aviation flyglinjen mellan Pristina och Växjö Småland Airport (VXO). Linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, året om.

- Med GP Aviation välkomnar vi ytterligare ett nytt flygbolag till Växjö Småland Airport. Vår region har många medborgare med rötter från Pristina med omnejd och den nya linjen kommer att göra det lättare att besöka nära och kära igen så snart gränserna börjar öppnas upp. En resa till denna livliga stad med sina många sevärdheter är även något för den som önskar upptäcka nya resmål i Europa, säger vd på Växjö Småland Airport, Ulf Axelsson.

Linjen öppnas den 12:e juni för att sedan trafikeras söndagar och torsdagar med avgångstid från Växjö 0730. Biljetter kan bokas på prishtinaticket.net, Travel4you.se, resebyråer samt reseportalerna med priserna tur/retur från ca 2900kr inkl. 20 kg bagage, skatter och avgifter.

 


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats. Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 % av Region Kronoberg, 42 % av Växjö kommun samt 3 % av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson