2013-12-20 10:00Pressmeddelande

Ny flyglinje med Nextjet mellan Växjö Småland Airport och Oslo Gardemoen

null

I mars startar Nextjet trafik mellan Växjö Småland Airport och Oslo Gardemoen. Linjen mellan Växjö och Oslo har länge efterfrågats av företag och privatpersoner i regionen. Att Nextjet startar trafiken ifrån Växjö är ett strategiskt val för att ge så stor del av Småland som möjligt tillgång till en Osloförbindelse. Valet av Gardemoen som flygplats grundar sig i att många av smålandsföretagen vill resa till Oslo eller regionen norr om Oslo. Gardemoen ger också stora möjligheter till vidareresande i och utanför Norge.

- Förbindelsen har varit efterfrågad under många år och det känns väldigt roligt att äntligen kunna erbjuda smålänningarna ett enkelt resande till Norge. Med tanke på det geografiska läget som Växjö Småland Airport erbjuder så är jag säker på att vi kommer att attrahera resenärer från stora delar av Småland säger Henning Lindberg, försäljnings- och marknadschef, Nextjet.

Linjen kommer att trafikeras med en tur och retur under måndag till fredag med avgångstiden 09.30 och retur 11.20. Flygtiden beräknas vara 1 timme och 15 minuter.

- Vi är fantastiskt glada över denna satsning och är övertygade om att det kommer att bli en riktig succé, säger Ulf Axelsson, Vd på Växjö Småland Airport.

Biljetterna är bokningsbara på www.nextjet.se eller hos din lokala resebyrå.

För mer information, kontakta:

Henning Lindberg, försäljnings- och marknadschef, Nextjet, +46 705 39 65 86

Ulf Axelsson, Vd, Växjö Småland Airport, +46 705 76 85 10
Om Växjö Småland Airport

Flygplatsen är en viktig del i regionens utveckling. Den globaliserade handeln kräver snabba kommunikationer med omvärlden. För många företags etablering i regionen är flygplatsen en förutsättning. Genom linjetrafik till Bromma kan smålänningarna snabbt nå Stockholm och världen. Ryanair trafikerar Gdansk 2ggr/veckan året om, sommarsäsongen trafikeras även Düsseldorf och Alicante 2ggr/veckan. Wizzair trafikerar Tuzla och Skopje året runt 2ggr/veckan. Czech Airlines trafikera Prag under juli och augusti varje sommar. Genom sitt centrala läge i regionen har flertalet charteravgångar till välkända resmål lockat många resglada charterresenärer genom åren. Antal destinationer 2018 är hela 22 stycken.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson