2013-09-13 10:25Pressmeddelande

Flysmåland startar lunchtur på fredagar

Från och med 20 september startar Flysmåland med lunchturer mellan Småland Airport och Stockholm- Bromma och kommer att trafikeras med en SAAB2000.

"Lunchturen är väldigt bra för många resenärer, både för de som ska åka på privata upplevelser men även de som kanske är på väg hem från Stockholm och har rest i tjänsten", säger Jens Harrysson, chef på Flysmåland.

Lunchturen går från Växjö 12.40 och från Bromma 13.50. Under hösten trafikerar Flysmåland sträckan med totalt 40 turer per vecka.

Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 % av landstinget i Kronobergs län, 42 % av Växjö kommun samt 3 % av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.

Inrikesflygningar till Stockholm,Arlanda och Bromma. Utrikesflygningar till Düsseldorf, Alicante, Palma Mallorca, Cypern,Kroatien, Antalya, Rhodos,Kap Verde, Hurghada,Menorca, Teneriffa, Gran Canaria, Madeira och Fuerteventura .


Om Växjö Småland Airport

Flygplatsen är en viktig del i regionens utveckling. Den globaliserade handeln kräver snabba kommunikationer med omvärlden. För många företags etablering i regionen är flygplatsen en förutsättning. Genom linjetrafik till Bromma kan smålänningarna snabbt nå Stockholm och världen. Ryanair trafikerar Gdansk 2ggr/veckan året om, sommarsäsongen trafikeras även Düsseldorf och Alicante 2ggr/veckan. Wizzair trafikerar Tuzla och Skopje året runt 2ggr/veckan. Czech Airlines trafikera Prag under juli och augusti varje sommar. Genom sitt centrala läge i regionen har flertalet charteravgångar till välkända resmål lockat många resglada charterresenärer genom åren. Antal destinationer 2018 är hela 22 stycken.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson