2022-12-08 10:27Pressmeddelande

Flygbolaget Norwegian öppnar flyglinje från Växjö till Malaga

 

  • Växjö Småland Airport välkomnar flybolaget Norwegian till Småland.
  • Norwegian börjar flyga Växjö Småland Airport - Malaga med start 1:a april 2023
  • Direktförbindelser på lördagar fram till slutet av oktober.
  • Första schedulerade linjer mellan våra regioner.

Malaga blir det senaste tillskottet av destinationer att starta på Växjö Småland Airport och första gången för flygbolaget Norwegian att trafikera på flygplatsen.

Ulf Axelsson VD på Växjö Småland Airport är förväntansfull över den nya förbindelsen till Malaga: 

”Först och främst vill jag välkomna flygbolaget Norwegian till vår region. Det är otroligt roligt och vi har länge tittat på destinationen Malaga. Det är en destination som står högt upp på önskelistan och en helt ny destination från Sydsverige. Det är förhoppningsvis den första av många nya linjer med Norwegian.

"Innan COVID-19 hade Växjö Småland Airport 23 destinationer. Många av dessa destinationer finns glädjande kvar. Under år 2021 och år 2022 har vi haft premiär för 5 destinationer som inte tidigare funnits. Det är glädjande att vi nuytterligare får en helt ny destination för flygplatsen. Ingen annan regional flygplats i Sverige har så många destinationer och med  Malaga-linjen kommer detta att öka utbudet till Växjö med 6000 nya stolar."

Flygningen utförs av flygplanstypen B738 , vilket är ett modernt och bränsleeffektivt plan. Planen har plats för upp till 189 passagerare. 

Flygbiljetter till Malaga finns bokningsbara redan idag på norwegian.com

 

 

 

 


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson