2020-10-15 14:03Pressmeddelande

Amapola skjuter upp starten på linjen Växjö-Arlanda till januari

Amapola Flyg avsåg att starta upp trafik på linjen Växjö-Arlanda i oktober. Detta skulle ske med en Jetstream 32 som även flög på Torsby-Hagfors-Arlanda. Då de senare linjerna inte kommer att börja flygas förrän efter jul saknas kapacitet att starta trafiken redan i oktober.

”Vi är ledsna att behöva göra denna försening, men vi ser fram emot att få mer tid att sälja in linjen till marknaden. Det kommer att vara en lång vandring att få tillbaka de passagerarvolymer som fanns i Växjö och nu ska vi arbeta tillsammans med flygplatsen och regionen för att nå ut.”, säger Erik Salén VD, Amapola Flyg.

”Vi måste ha respekt för att de nuvarande rekommendationerna och pandemiläget som står och väger gör att många resenärer drar sig för att resa och att många möten på plats inte blir av. Jag är förhoppningsfull om att när vi kommer in i nästa år så kommer vi att se att det vi ser nu bara är svansen på pandemin och att de åtgärder som svenska folket frivilligt åtagit sig att efterleva kommer att ha haft effekt.”, fortsätter Erik Salén.

För ytterligare frågor kontakta

Erik Salén, VD Amapola Flyg: 0708-116644

Ulf Axelsson, VD Växjö Småland Airport: 0705-768510

Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 % av Region Kronoberg, 42 % av Växjö kommun samt 3 % av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.


Om Växjö Småland Airport

Flygplatsen är en viktig del i regionens utveckling. Den globaliserade handeln kräver snabba kommunikationer med omvärlden. För många företags etablering i regionen är flygplatsen en förutsättning. Genom linjetrafik till Bromma kan smålänningarna snabbt nå Stockholm och världen. Ryanair trafikerar Gdansk 2ggr/veckan året om, sommarsäsongen trafikeras även Düsseldorf och Alicante 2ggr/veckan. Wizzair trafikerar Tuzla och Skopje året runt 2ggr/veckan. Czech Airlines trafikera Prag under juli och augusti varje sommar. Genom sitt centrala läge i regionen har flertalet charteravgångar till välkända resmål lockat många resglada charterresenärer genom åren. Antal destinationer 2018 är hela 22 stycken.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson