2022-04-28 08:21Pressmeddelande

Patrik Schelin ny VD för Vätternvatten AB

Porträttbild av Patrik Schelin. Patrik är klädd i svart kavaj och ler in i kameran. Han står med armarna lätt korsade.Patrik Schelin, Vätternvatten AB:s nya VD från och med 2 juli 2022.

Vätternvatten AB har utsett Patrik Schelin till ny VD för bolaget, med tillträde i juli 2022.

Patrik Schelin kommer närmast från det börsnoterade bolaget Hifab Group AB där han verkat som VD och koncernchef sedan 2016.

Patrik Schelin är en van ledare av verksamheter för stora komplexa infrastrukturprojekt och projekt inom samhällsplanering. Han har omfattande erfarenhet av företagsledning i olika positioner, samt mångårig erfarenhet från roller som aktivt ombud, uppdragsansvarig och styrgruppsordförande.

Innan Hifab Group AB har Patrik Schelin en bakgrund från Ramböll Sverige AB, där han verkat som bland annat regionchef och divisionschef.

Med sina tidigare erfarenheter av stora infrastrukturprojekt – från planeringsskede till upphandling och genomförande – känner sig Patrik Schelin förväntansfull med uppdraget att leda Vätternvattenprojektet vidare.

– Jag är både glad och hedrad över förtroendet att få leda Vätternvatten AB i den fortsatta utvecklingen. Jag kommer in i ett väldigt intressant skede i projektet, där jag får möjlighet att ta vid det gedigna arbete som redan gjorts, säger Patrik Schelin.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetarna och ägarkommunerna bidra med hållbar samhällsnytta i ett av Sveriges viktigaste infrastrukturprojekt, fortsätter Patrik Schelin. 

Vätternvattens styrelseordförande Ullis Sandberg är glad över att ha lyckats rekrytera Patrik Schelin till bolaget.

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats rekrytera Patrik Schelin till att leda Vätternvattens fortsatta arbete framåt, säger Ullis Sandberg.

– Att säkra dricksvattenförsörjningen över tid är ett grundläggande ansvar för kommuner, och bakgrunden till Vätternvatten AB. Det är samtidigt ett stort och komplext infrastrukturprojekt.

– Med rekryteringen av Patrik Schelin får bolaget en VD med hög kompetens och lång erfarenhet av att driva stora infrastrukturprojekt men också av att leda bolag, fortsätter Ullis Sandberg.

Patrik Schelin tillträder som VD för Vätternvatten AB den 2 juli 2022. Han efterträder Göran Lunander som varit VD för bolaget sedan det startade 2018.

 

För mer information, kontakta Ullis Sandberg, styrelseordförande Vätternvatten AB, tel: 070-277 67 57. 


Om Vätternvatten AB

Vätternvatten AB skapar en hållbar lösning för en framtida vattenförsörjning till delägarkommunerna Hallsberg, Kumla, Lekeberg och Örebro.


Kontaktpersoner

Kommunikationsansvarig
Tove Engqvist