2024-06-26 05:56Pressmeddelande

Det här händer på Jordgubbens dag till helgen

Till vänster en porträttbild på blond kvinna med tatuerade händer. Till höger porträttbild på man i mörka kläder.

Till helgen är det dags för årets höjdpunkt i Vara – Jordgubbens dag!

Helgen efter midsommar är det tradition att Stora torget i Vara intas av artister, tivoli, jordgubbar och marknadsknallar. Då är det dags för Jordgubbens dag, ett gratis evenemang som riktar sig till såväl stora som små.

Konferencier

Konferencier för årets Jordgubbens dag är multitalangen David Lindgren! Förutom att vägleda oss genom programmet kommer David att bjuda på show och sång.
 
David har på kort tid blivit en av våra mest folkkära artister. På meritlistan finns tre finaler i Melodifestivalen som artist och två gånger har han programlett. Han har gjort utsålda arenaturnéer och medverkat i flera musikaler – bland annat Saturday Night Fever, Jersey Boys, Mama Mia, Hairspray och High School Musical.

Artister

Programmet bjuder på flera musikakter, både nya stjärnor och veteraner.

Cazzi Opeia

Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker är en svensk artist, låtskrivare och vokalproducent som vid tidig ålder började skriva egen musik och skapade sig en karriär under artistnamnet Cazzi Opeia. I år tog hon sig till final i Melodifestivalen med låten ”Give My Heart A Break”.
 
Som låtskrivare har Cazzi Opeia sålt mer än 20 miljoner fysiska album tillsammans, strömmats över 4 miljarder gånger och har mer än 1,5 miljarder visningar på YouTube.

Jacqline

Jacqline dök upp i tv-rutan redan 2021 då hon tog sig till final i Idol. Sen dess har hon bland annat arbetat på ny musik och varit med i en musikföreställning. I vår har hon varit aktuell som finalist i årets Melodifestival med sin låt "Effortless".

Perikles

Det som 1974 började som en fritidsaktivitet efter skolan har genom åren kommit att forma det Perikles som fortfarande turnerar land och rike runt som band. 1982 kom det stora genombrottet med låten "Var ska vi sova inatt", en låt som än idag får fart på gammal som ung. 

Isak Uddström

AMB-alumnen Isak Uddström, numera känd från Idol, kommer att bjuda på sång, dans och show!

Johanna Beijbom

Johanna Beijbom är en frekvent anlitad sångerska och hon har gästat Jordgubbens dag flera gånger förut. I år är hon den första artisten att uppträda på evenemanget. Hon kommer att inleda med en show för att sedan leda ett musikquiz.

Easy Kit

Easy Kits samlade erfarenheter inom musik, coverband och show överträffar det mesta i branschen. De olika bandmedlemmarna är bland annat anlitade i sammanhang som Melodifestivalen, husbandsjobb åt SVT och artistturnéer. En musikalisk kameleont i coverträsket, bättre går det inte att beskriva Easy Kit!

Felicia Hay

Efter många timmar i studion hemma i Trollhättan så har 20-åriga Felicia Hay börjat släppa sin egen musik. Detta efter att ha skrivit och producerat åt andra artister. Hennes musik har ett poppigt sound med mycket inspiration från 80-talet. Hennes låt ”You wish (I was there)” har under året spelats flitigt i radio och hon hamnade även på en andra plats med låten ”I’ll be back” i fjol årets P4 nästa väst.

Larzzon's Orkester

Under ledning av Leo Larsson kommer elever från AMB att göra ett framträdande med sitt band Larzzon's Orkester.

DJ Aserdo

Rasmus Asärdius från Grästorp spelar musik under namnet DJ Aserdo. Han kommer att ta över dansgolvet under evenemangets sista timmar.

Barnkalasfestivalen

Ta oss i handen och följ med Arne Alligator, dansa loss med Bamse och Lova, förbluffas av trollkarlen Daniel Kane och sjung med Elsa från Frost i en Disneyinspirerad familjeshow. Barnkalasfestivalen är precis vad det låter som: en blandning av barnkalas och festival!

Sparbanken Skaraborg, genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg, är med och stöttar Barnkalasfestivalen.

Världsrekordförsök och fotbollstrixning

Världsrekordhållaren i fotbollstrixning, Emil Jylhänlathi, har uppträtt för såväl kungligheter som Zlatan och Ronaldinho. Förutom att visa upp sina färdigheter i fotbollstrixning och hålla en inspirationsföreläsning kommer han att ge sig på ett världsrekordförsök! På en minut ska han försöka trixa över 144 tillslag på höger och vänster häl. 

Arrangörer

Evenemanget anordnas av Vara kommun i samarbete med Vara Konserthus, lokala jordgubbsodlare, Vara SK, näringslivet, föreningar och Vara Energi.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Tallin Lidén, projektledare
Tel. 0512-311 13

Malin Sjölin Lorentzson, projektkoordinator
Tel. 0512-315 20


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling