2021-11-03 14:23Pressmeddelande

Väderstad utökar sin labbverksamhet

Väderstad utökar sin labbverksamhet

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, fortsätter att investera tungt i forskning och utveckling. I mars 2021 öppnade ett nytt laboratorium för komponentprovning inom hydraulik och andra teknikområden i Väderstad.

Kraven fortsätter att öka inför morgondagens lantbruk och Väderstad står redo att möta utmaningen. 2016 invigdes ett nytt sålabb, som sträcker sig över 280 kvadratmeter och ger möjligheter att återskapa olika miljöer och simulera olika fältförhållanden.

Nu tar Väderstad nästa steg, med ett 350 kvadratmeter stort laboratorium för komponentprovning. Det nya komponentlabbet är byggt i två våningar och innehåller ett antal flexibla testceller, ett hydrauliskt laboratorium och en verkstad. Vid skapandet har man också fokuserat på att få till en bra arbetsmiljö med konferensrum, kök, kontorsplatser och andra ytor.

– Med det här labbet sätter vi en ny standard för både kapacitet och arbetsmiljö. Systemtestgruppen har utvecklat den här layouten och vi har även tagit extern hjälp för både exteriör och interiör design för att få alla detaljer rätt, säger Mikael Albrecht, Test Center Manager på Väderstad.

Det nya komponentlabbet kommer att vara en viktig del i pusslet för att stödja resten av företaget inom utvecklingen av nya hydrauliska komponenter och system. Men labbet kommer inte bara att fokusera på hydraulik, redan i dag pågår andra tester för att stödja vårt innovationsteam och våra produktkärnor.

– Väderstad fortsätter att växa och vi tillverkar i dag maskiner som bakom ett lättanvänt användargränssnitt innehåller avancerad teknik som spänner över flera olika teknologiska områden. Vår kapacitet för att genomföra simuleringar och tester har ökat markant det senaste året och vi letar fortfarande efter fler kollegor som arbetar med bland annat FEA-analys, samt inom övrig testverksamhet och konstruktion, säger Mikael Albrecht.

Sedan starten 1962 har Väderstad alltid legat i framkant vad gäller innovation, tekniska framsteg och utveckling av nya metoder. Varje år återinvesteras en stor del omsättningen i utveckling, och med den här nya satsningen kommer Väderstad att kunna fortsätta att satsa på innovation, fortsätta att flytta fram gränserna och fortsätta att förenkla det dagliga livet för lantbrukare världen över.Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa, högeffektiva lantbruksmaskiner. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultaten för lantbrukaren är företagets vision att bli en världsledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerade i 40 länder och på alla kontinenter. År 2023 hade Väderstad 2 200 anställda och en omsättning på 610 MEUR.


Kontaktpersoner

Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Vilhelm Ektander