2021-11-03 14:20Pressmeddelande

Väderstad presenterar Tempo L 16–24 Central Fill

Väderstad presenterar Tempo L 16–24 Central Fill

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, introducerar den nya Tempo L 16-24 Central Fill. Genom att tillhandahålla både utsäde och gödning i två stora separata sålådor ökar kapaciteten ytterligare för Väderstads världsrekordmaskin.

Precisionssåmaskinen Väderstad Tempo L håller världsrekordet för sådd av majs, 502.05 hektar såddes under ett dygn, ett rekord som sattes i Ungern 2017.

– Tempo L-familjen växer och vi introducerar nu den nya Tempo L Central Fill med två separata behållare för utsäde och konstgödsel, säger Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales & Marketing, och tillägger:

– Central Fill betyder att istället för att behöva fylla varje radenhet med utsäde, så behöver lantbrukaren bara fylla utsäde i en enda, stor behållare. Maskinen tar sedan hand om frö- och gödseltransporten till varje radenhet – allt detta på rekordtid och med hög precision.   

Med Central Fill-funktionen kommer lantbrukaren att hinna med mer under en arbetsdag, vilket ökar produktiviteten och kapaciteten ytterligare.

Den nya Tempo L Central Fill kommer att finnas tillgänglig med 16 eller 24 rader, vilket möjliggör radavstånd från 450 till 762mm, beroende på modell. För att matcha kapaciteten är maskinen utrustad med en utsädesbehållare på 2200 liter och en gödningsbehållare på 5000 liter, totalt 7200 liter.

– Den nya behållaren för utsäde och gödning är utrustad med två fläktar som är placerade på behållarens framsida, vilket säkerställer en utmärkt transport av utsäde och gödning till radenheterna. Teknologin bakom Central Fill är banbrytande. Det är ingen central utmatning som matar ut utsädet utan det är varje radenhet som reglerar hur mycket utsäde som behövs till varje individuell PowerShoot-utmatning, säger Mattias Hovnert.

Den nya Tempo L 16-24 med Central Fill kommer att visas på den internationella lantbruksutställningen Agritechnica i Februari 2022. Tempo L 16-24 Central Fill kommer finnas till försäljning i slutet av 2022. 


Ämnen: Produkt

Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa, högeffektiva lantbruksmaskiner. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultaten för lantbrukaren är företagets vision att bli en världsledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerade i 40 länder och på alla kontinenter. År 2023 hade Väderstad 2 200 anställda och en omsättning på 610 MEUR.


Kontaktpersoner

Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Vilhelm Ektander