2022-12-14 13:37Pressmeddelande

Väderstad introducerar nya Marathon Edge

Väderstad introducerar nya Marathon Edge

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, introducerar den nya spetsen Marathon Edge 80mm. Tack vare sin form får Marathon Edge en hög jordsökningsförmåga samtidigt som den har en ökad livslängd jämfört med en vanlig spets.

Väderstads Marathonspetsar är förstärkta med en av världens hårdaste metaller: volframkarbid. Hårdheten hos Marathonspetsarna hjälper till att förlänga deras livslängd, vilket innebär att lantbrukaren inte behöver byta spetsarna på sin maskin lika ofta.

– Den nya Marathon Edge-spetsen har en unik form som behåller samma jordsökningsförmåga som hos en standardspets, samtidigt som livslängden ökar. Detta gör den till ett intressant alternativ med extra lång livslängd för vår kultivator Swift, säger Wolfram Hastolz, Director Product Management Tillage på Väderstad.

Marathon Edge har upp till 3-4 gånger längre livslängd än en vanlig spets, medan vårt övriga utbud av Marathon-spetsar förlänger livslängden med 8-10 gånger. Marathon Edge rekommenderas till Swift 400-870, men är också möjlig att använda till TopDown, Opus och Cultus, även om vi rekommenderar en vanlig Marathonspets till de maskinerna.

Marathon Edge 80mm är tillgänglig att beställa från oktober 2022 med första leveranser under våren 2023.


Ämnen: Produkt

Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa, högeffektiva lantbruksmaskiner. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultaten för lantbrukaren är företagets vision att bli en världsledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerade i 40 länder och på alla kontinenter. År 2023 hade Väderstad 2 200 anställda och en omsättning på 610 MEUR.


Kontaktpersoner

Bo Stark
Säljchef Norden
Bo Stark