2021-04-15 11:50Pressmeddelande

Väderstad introducerar nya koniska MixIn-skenor

Väderstad introducerar nya koniska MixIn-skenor

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, introducerar två nya MixIn-skenor till kultivatorerna Swift, Cultus, Opus och TopDown. De nya MixIn-skenorna har en konisk form, med en bredare topp och en smalare botten, vilket ger flera nya fördelar i fält.

Väderstads MixIn-skena kommer utrustad på alla Väderstads kultivatorer och ger en oerhört effektiv inblandning. MixIn är en klassisk Väderstadinnovation som ger unika resultat genom att kasta jorden och växtresterna framåt i stället för uppåt. Detta innebär att allt material tvingas passera kultivatorn två gånger, vilket ger en dubbel inblandningseffekt både på djupet och på längden.

– MixIn-skenan skapar en framåtrörelse på jorden, vilket i sin tur ger en intensiv inblandning och fördelning av växtrester. Samtidigt transporteras mer jord i körriktningen och ojämnheter som spår jämnas ut effektivare, detta minskar behovet av ytterligare överfarter och sparar lantbrukaren både tid och bränsle, säger Magnus Samuelsson, Concept Developer på Väderstad.

Den nya koniska formen på MixIn-skenan, vilket är en nyhet för 2021, ger ytterligare fördelar för lantbrukaren. Den bredare toppen ökar mängden jord som blandas intensivt och ökar därmed inblandningseffekten ytterligare vilket ger en ännu större fördelning av växtrester i längdled.

– Med 50 mm i botten och 80 mm i toppen, alternativt en botten på 80 mm och en topp på 120 mm, är den också bättre på att krossa jordkokor i lite tyngre jordar. Vår nya MixIn-skena är helt enkelt ytterligare ett steg för att ge våra lantbrukare de bästa förutsättningarna för en enastående uppkomst, säger Magnus Samuelsson.

De nya MixIn-skenorna 50/80mm och 80/120mm produceras precis som tidigare av högkvalitativt svenskt stål, i Väderstads egen fabrik i småländska Överum och finns tillgängliga för Swift, Cultus, Opus och TopDown från och med 2021.

Läs mer om Väderstads unika MixIn-skena


Ämnen: Produkt

Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa, högeffektiva lantbruksmaskiner. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultaten för lantbrukaren är företagets vision att bli en världsledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerade i 40 länder och på alla kontinenter. År 2023 hade Väderstad 2 200 anställda och en omsättning på 610 MEUR.


Kontaktpersoner

Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Vilhelm Ektander