2022-02-03 12:48Pressmeddelande

Väderstad expanderar i USA med ny anläggning som står klar 2023

Väderstad expanderar i USA med ny anläggning som står klar 2023

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, fortsätter att satsa i USA genom att bygga en ny toppmodern anläggning vid högkvarteret i Wahpeton, North Dakota.

I maj 2021 köpte Väderstad 100 procent av AGCO-AMITY JV LLC (AAJV), vilket bytte namn till Vaderstad Inc. och blev det senaste tillskottet i Väderstads globala grupp av företag. Med sin bas i Wahpeton, North Dakota, har Vaderstad Inc. börjat arbetet med att integrera produktvarumärkena Wil-Rich, Wishek och Concord, som tillverkas vid fabriken, i Väderstads utbud av maskiner för jordbearbetning, sådd och precisionssådd.

Genom att integrera det starka arv och goda rykte som Wil-Rich, Wishek och Concord har så får Väderstad Group möjlighet att fortsätta sin expansion i USA. Man får också tillgång till återförsäljare över hela landet, möjlighet att bli en del av USA:s tillverkningsindustri samt know-how och yrkesskicklighet från de 120 medarbetarna vid den 30 000 kvadratmeter stora anläggningen i Wahpeton, som förutom produktion även innehåller ett lager för slitdelar och en avdelning för forskning och utveckling.

Den nya anläggningen som nu ska byggas kommer att placeras bredvid den redan existerande fabriken i Wahpeton. Byggnaden, på 4000 kvadratmeter, kommer att innehålla kontorsplatser för 80 medarbetare, en kafeteria, utbildningslokaler, en föreläsningssal samt en utställningsyta på 1000 kvadratmeter där man kommer att arbeta med utbildning av återförsäljare, servicepersonal, kunder och även hålla publika event.

– Vi är otroligt glada att kunna dela de här nyheterna med våra anställda, återförsäljare, kunder och lokalbefolkningen i Wahpeton. När vi ger oss ut på den här resan för att stärka Väderstads varumärke i USA, så fortsätter vi att leta efter nya vägar att sätta ett ännu större fokus på vårt varumärke, våra återförsäljare och våra växtodlare. På Väderstad tror vi starkt på att investera i våra medarbetare och i våra lokala samhällen. Vår nya anläggning i Wahpeton kommer att skapa en arbetsmiljö i världsklass, både för våra nuvarande och framtida medarbetare, säger Jason Strobbe, Managing Director för Vaderstad Inc.

Under utvecklingen av projektet har Väderstad samarbetat med de lokala företagen Foss Architecture and Interiors, med bas i Fargo, North Dakota, samt med Comstock Construction, med bas i Wahpeton.

– Under 2022 firar Väderstad 60 år och samtidigt som vi fortsätter att växa så fortsätter vår vision att vara densamma - att vara världens ledande partner för en enastående uppkomst. Den här expansionen ger en tydlig signal om vår avsikt på den amerikanska marknaden: vi är här för att stanna och vi är här för att växa. Vi strävar alltid efter att uppnå en så hög produktivitet och hållbarhet som möjligt för våra lantbrukare, vi har en stark historia av att förse dem med innovativa och högkvalitativa produkter kombinerat med marknadens bästa service och support. Vår plan för framtiden, och för USA, skiljer sig inte från detta. Som arbetsgivare är vår tydliga ambition att Väderstad ska vara en mycket bra arbetsplats, samtidigt som vi också engagerar oss i hälsa och välmående i de samhällen där vi finns, säger Henrik Gilstring, vd och koncernchef för Väderstad.

I ett högteknologiskt samhälle med ökat fokus på prestanda så fortsätter Väderstad att vara nyfikna och söka nya vägar att förenkla arbetet för lantbrukare över hela världen och förbättra deras resultat. En del i att uppnå detta är att utveckla företaget genom att investera i människor. När en kund är stolt över att äga en Väderstadmaskin, först då kan vi också vara stolta över vad vi har byggt tillsammans.Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa, högeffektiva lantbruksmaskiner. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultaten för lantbrukaren är företagets vision att bli en världsledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerade i 40 länder och på alla kontinenter. År 2023 hade Väderstad 2 200 anställda och en omsättning på 610 MEUR.


Kontaktpersoner

Bo Stark
Säljchef Norden
Bo Stark