2022-03-11 13:00Pressmeddelande

Proceed prisas som Farm Machine 2022

Proceed prisas som Farm Machine 2022

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, introducerade den senaste produktinnovationen Proceed i december 2021. I dag blev det officiellt att Proceed vinner det prestigefulla priset som Farm Machine 2022, tidigare känt under namnet ”Machine of the year”, i kategorin för såmaskiner och precisionssåmaskiner.

Priset Farm Machine 2022 delas ut av en jury bestående av lantbruksjournalister från över ett dussin länder över hela Europa.

– Vi är väldigt stolta över att få det här priset, Proceed innebär ett stort steg framåt från nuvarande såteknik. Den kan placera även det minsta fröet på ett optimalt djup med millimeterprecision, vilket möjliggör betydande förbättringar för skörden, behovet av jordbearbetning, användandet av kemisk bekämpning och gödning. Det här priset visar att juryn ser Proceed för vad den är – en verklig innovation, säger Lars Thylén, Director Product Management Planters på Väderstad.

Just nu genomgår Proceed fälttester i flera länder i Europa. De visar imponerande resultat med starkare plantor och en ökning i både biomassa och rotbiomassa jämfört med en modern såmaskin – samtidigt som den kan halvera utsädesmängden för spannmål.

– Proceed är enastående när det kommer till precision i sådjup, radprecision, radslutsprecision och såbäddsoptimering. Resultat är en snabb, jämn uppkomst vilket leder till livskraftiga plantor där varje planta ges förutsättningar för att nå full skördepotential, säger Lars Thylén.


Ämnen: Produkt

Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa, högeffektiva lantbruksmaskiner. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultaten för lantbrukaren är företagets vision att bli en världsledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerade i 40 länder och på alla kontinenter. År 2023 hade Väderstad 2 200 anställda och en omsättning på 610 MEUR.


Kontaktpersoner

Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Vilhelm Ektander