2023-01-31 07:45Nyheter

Urban Properties tillträder byggrätter för 30 radhus i Norrköping

Vy från parken mot projekt SandbyhovVy från parken mot projekt Sandbyhov

Sandbyhov i Norrköping har utvecklats under flera års tid och nu finns skola, idrottshallar  och spårvagnskommuniktion i direkt anslutning. 

Urban Properties förvärvade, inom en joint-venture struktur, under 2021 byggrätter till radhus av Obos. Radhusen som ligger unikt centralt kommer produceras i bostadsrättsföreningsform. 

Totalt planeras för 30 radhus och arbetet med bygglov pågår. Radhusen ritas av arkitektfirman Bornsten Olsson och arbjuder en arkitektoniskhöjd som kommer tillföra mycket till området. Under våren planeras för en entreprenadupphandling avseende byggnationen. Försäljning planeras via Skandiamäklarna i Norrköping.

"Vi är glada över att ta projektet vidare in i nästa steg, och att få visa upp dessa mycket fina radhus med hög arkitektonisk kvalité. Vi tycker Sandbyhov är ett väldigt spännande område och tror att vår produkt kommer bidra positivt till hela området. Dessutom känns det extra bra att kunna fullfölja våra projekt även i tuffare ekonomiska tider", säger Mattias Schultz på Urban Properties.


Om Urban Properties

Urban Properties förvärvar och utvecklar själva eller tillsammans med investerare kommersiella- och bostadsfastigheter samt mark. Bolaget är verksamt över hela Sverige med fokusområdena Stockholm, Uppsala och Linköping.