2015-07-06 12:22Press release

Star Clippers rakentaa maailman suurimman raakapurjealuksen

null

Star Clippers on ilmoittanut lisäävänsä neljännen aluksen square-rigger -tyyppisten purjealustensa joukkoon. Uusi alus on varustamon ensimmäinen lisähankinta sitten Royal Clipper -aluksen heinäkuussa 2000. Uudella aluksella ei ole vielä nimeä. Siitä tulee tähän mennessä Star Clipperin suurin ja kunnianhimoisin projekti. Aluksen paino tulee olemaan kokonaiset 8770 tonnia ja sen matkustajakapasiteetti 300 matkustajaa. Purjeiden pinta-ala tulee olemaan yli 6350 neliömetriä.

Teknisesti on uusi alus viisimastoinen ja raakapurjeinen parkki. Star Clippersin nykyinen lippulaiva Royal Clipper on rakennettu legendaarisen saksalaisen purjealuksen Prussian mallin mukaan. Uusimmasta laivaston aluksesta tulee suurelta osin kopio historiallisesta France II -aluksesta, joka on maailman suurin square-rigger eli raakapurjealus vuodelta 1911. Kuten France II oli viime vuosisadalla valmistuessaan suurempi kuin Prussia, tulee uudesta Star Clippers -aluksesta suurin laatuaan ja näin suurempi kuin sisaraluksestaan Royal Clipperistä.

Star Clippers -varustamon perustaja ja omistaja Mikael Krafft sanoo: "Olemme jo rakentaneet viisimastoisen Royal Clipper -purjelaivan, jota suurimmalta osin inspiroi Preussen-alus. Tällä kertaa haluan toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja rakentaa laivan, jota inspiroi France II. Aluksen riki tulee olemaan aivan samanlainen kuin France II:n riki, samoin myös sen mittasuhteet identtisiä. Rakennamme myös muutamia aivan uusia komponentteja, jotka tekevät aluksesta kaikkein kauneimman aktiivisen matkustajapurjealuksen.

Paitsi että uusi laiva tulee olemaan ainutlaatuisen tilava, tulee siihen kolme uima-allasta, joista yksi heijastaa auringonvaloa aluksen atriumin läpi eleganttiin ruokasaliin. Laivalle tulee myös vesiurheilulaituri, jota voidaan käyttää ankkurissa ollessa. Hyttejä tulee useampaan luokkaan, muun muassa 34 parvekkeellista sviittiä ja 4 luksussviittiä.

Aluksen aurinkoisessa atriumissa sijaitsee ravintola, jossa matkustajat voivat syödä aina halutessaan. Laivan matkustajille on myös tarjolla Star Clippersille tunnusmerkillisiä kokemuksia, kuten tunnelmallinen kirjasto, laivan keulaverkko sekä suosittu ulkoilmabaari Tropical Bar iltaohjelmineen. Laiva varustetaan ympäristöystävällisillä ja teknisesti edistyneillä moottoreilla, mutta sisaraluksensa tapaan se purjehtii etupäässä tuulivoimalla.

Uusi alus toimitetaan vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla. Se tulee aluksi purjehtimaan Star Clipperin suosituilla reiteillä Välimerellä ja Karibialla. Matkojen varaus tulee olemaan mahdollista vuoden 2016 aikana.

Perustietoa laivasta:

Rakennustelakka: Brodosplit, Split, Kroatia

Kapasiteetti: 300 matkustajaa 150 hytissä

Miehistö: 140

Tyyppi: Viisimastoinen parkki

Varustelu: 3 uima-allasta, hierontaa ja kauneuskäsittelyjä, täysin varusteltu vesiurheilulaituri, kirjasto, juhlatila, pianobaari, trooppinen baari, urheilubaari, kansibaari ulkona, ateriat avoimella istumajärjestyksellä.

Hytit: 150 hyttiä, 34 parvekesviittiä ja 4 luksushyttiä (varustajahyttejä)

Varaukset: puh. +37797978400 tai vieraile sivustolla: www.starclippers.com

United Spirit Nordic on pohjoismainen matkailualan toimisto, joka on erikoistunut myyntiin, markkinointiin ja PR-toimintaan. Pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa. Tarjoamme palveluja Skandinaviassa, Suomessa ja Baltian maissa. Asiakkaitamme ovat Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism, Star Clippers ja Bhutan Journeys.


About United Spirit Nordic

United Spirit Nordic on riippumaton matkailualan myynti-, markkinointi- ja PR-yritys. Pääkonttorimme sijaitsee Kööpenhaminassa, Tanskassa. Palvelumme kattavat Skandinavian ja Suomen sekä Baltian maat. Innovatiivisuus, toiminnallisuus, tavoitteellisuus ja johdonmukaisuus kuvaavat United Spirit Nordicin toimintaa, kuten myös käytännönläheisyys ja ystävällisyys. Sekä meidän että yhteistyökumppaneidemme tavoitteena on pitkän tähtäimen menestys. Olemme pieni tiimi, mutta laajan kokemuksemme avulla toteutamme menestyksekkäitä kampanjoita ammattitaitoisesti. Tarjoamme luotettavuutta, työmoraalia, jatkuvuutta ja motivaatiota.