2020-09-24 08:01Press release

MAAILMAN ENSIMMÄINEN ”BEAR GRYLLS EXPLORERS CAMP” AVATAAN RAS AL KHAIMAHIIN

  • Tunnetun seikkailuekspertin Bear Gryllsin alullepanema Bear Grylls Survival Academy avaa ensimmäisen seikkailuleirinsä Jebel Jaisiin.
  • Ensimmäistä kertaa koskaan maineikkaiden selviytymiskurssien yhteydessä tullaan tarjoamaan myös majoitusta.
  • Jännitystä kaipaavien on mahdollista majoittua vuorella ja kokea yhdessä elämänsä seikkailu ohjatuilla selviytymiskursseilla.
  • Kohteen avaaminen on jälleen yksi myönteinen osoitus Ras Al Khaimahin matkailun elpymisestä.

 Ras Al Khaimah, 24. syyskuuta 2020: RAK Leisure (RAKL), joka on RAK Hospitality Holdingin (RAKHH) lifestyle-tytäryhtiö, ilmoitti tänään, että maailman ensimmäinen Bear Grylls Explorer Camp (BCEG) tullaan avaamaan lokakuussa Ras Al Khaimahissa, lähellä Via Ferrataa Jebel Jais-vuorella.

Kun matkailijat kaikkialta maailmasta nyt joutuvat sopeutumaan ”uuteen normaaliin” sopii BGEC:n avaaminen siihen täydellisesti, tarjoten elämyksiä ulkona avarassa luonnossa pienemmille ryhmille, voimassaolevia turvallisuusohjeita ja turvavälejä paikan päällä noudattaen.

Bear Grylls Survival Academy on ollut suuri menestys kotimaassaan Isossa-Britanniassa ja nyt maailmankuulut selvitytymiskurssit saapuvat myös Lähi-Itään – nyt ensimmäistä kertaa maailmassa myös Bear Gryllsin nimeä kantavan majoituksen kera. Vuoden 2021 puolivälissä avautuva majoitusleiri koostuu kahdestakymmenestä kierrätetystä ja uusitusta rahtikontista.

Bear Grylls on kaikkialla maailmassa tunnettu seikkailija ja luontoihminen. Hän on ollut mukana monissa menestyksekkäissä tv-sarjoissa, kuten Running Wild, Mission Survive ja The Island. Gryllsillä on brittiarmeijan eliittijoukkojen sotilaan koulutus ja hänen selviytymisretkilleen erämaahan ovat päässeet muun muassa USA:n entinen presidentti Barack Obama ja monet Hollywoodin isot nimet.

Lokakuussa alkavat selviytymiskurssit pidetään Bear Grylls Survival Academyssa koulutettujen brittiläisten asiantuntijoiden johdolla. Valittavana on 3-4 tunnin puolipäiväkursseja sekä yhden ja kahden päivän kursseja aikuisille ja perheille, teambuilding-aktiviteetteja yrityksille ja ohjaajakursseja ulkoilun harrastajille. Osanottajat pääsevät tutustumaan käytännönläheisiin ja äärimmäisiinkin selviytymistekniikoihin, joita tarvitaan erämaan haastavissa olosuhteissa.

Yllättävät tilanteet ovat keskeisiä kaikilla kursseilla, aktiviteetteihin kuuluu myös tulen teon opettelua, hätäleirin pystyttämistä, puukon käyttöä selviytymistarkoitukseen ja ensiaputaitoja. Lisäksi opetellaan suunnistusta ja selviytymistä äärimmäisissä sääolosuhteissa.

Kahdenkymmenen rahtikontin muodostama majoitusleiri tulee avautumaan vuoden 2021 puolella. Kussakin kontissa on petipaikat ja perustason varustus kolmelle hengelle käsittäen myös oman grillin ruoanlaittoon yksityisellä ulkoterassilla. Tämä majoitus sopii todellista ulkoilmaelämystä hakeville luontoihmisille.

”Julkaistuamme suunnitelman Bear Grylls Explorers Campista Arabian Travel Marketissa (ATM) viime vuonna, odotamme nyt innoissamme tämän ainutlaatuisen kohteen avaamista lokakuussa. Globaalista näkökulmasta BGEC:n aloitus edustaa sekä innovatiivisuutta että palautumiskykyä vuonna, joka on ollut erittäin haastava koko matkailuteollisuudelle”, sanoo Alicon Grinnell, RAK Hospitality Holdingin toimitusjohtaja. ”RAK Leisuren asiantuntemuksen avulla BGEC tulee entisestään parantamaan Jebel Jaisin aktiviteettitarjontaa ja profiloimaan Ras Al Khaimahia myös koko maailman mittakaavassa.”

Raki Philips, Ras Al Khaimah Tourism Developmentin (RAKTDA) toimitusjohtaja lisää: ”Ras Al Khaimah on matkakohteena kerta toisensa jälkeen osoittanut, että sen vankka identiteetti on linjassa nykyajan matkustusmieltymysten kanssa. Hyvin toteutetut elämykset ovat juuri sitä, mitä BGEC tarjoaa tänä matkustamisen uutena aikakautena. Vuonna 2018 lanseerasimme maailman pisimmän vaijeriliukuradan Jebel Jaisilla ja nyt olemme iloisia voidessamme taas tarjota jotain uutta Arabiemiraattien korkeimmalla vuorella Bear Grylls Explorers Campin muodossa. Ras Al Khaimahin kasvaessa Lähi-Idän tärkeimpänä seikkailumatkakohteena on tämä, yhden maailman tunnetuimman seikkailuasiantuntijan luoma kokemus jotain, mikä tulee houkuttelemaan ulkoiluharrastajia kaikkialta maailmasta.”

Paul Gardiner, Bear Grylls Survival Academyn toimitusjohtaja summaa: ”Bear Grylls Explorers Camp ja Jebel Jais, Arabiemiraattien korkein vuori, tulevat tarjoamaan adrenaliinintäyteisiä aktiviteetteja ihanteellisessa ympäristössä. Olemme iloisia voidessamme tehdä yhdessä RAK Leisuren kanssa Explorer Campista seikkailunhaluisten luonnonystävien suosikkikohteen ja odotamme jo saavamme toivottaa ensimmäiset kävijät tervetulleiksi!”

Bear Grylls Explorers Camp Ras Al Khaimahissa tulee toimimaan tiukimpien kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaisesti ammattilaiskouluttajien johdolla, mikä takaa osallistujien terveyden ja hyvinvoinnin koko vierailun ajan. Fyysisiä turvavälejä tullaan noudattamaan ulkona Jebel Jaisilla liikuttaessa.

Survival Academy -kurssit alkavat lokakuussa ja majoitusmahdollisuus on tarjolla vuodesta 2021 alkaen. Pakettien kuvaukset ja varaukset osoittesta beargryllscamp.ae, puolipäiväkurssien hinnat alkaen 450 AED per henkilö.  

Lehdistöön liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Asda’a BCW 
+971 (4) 4507600 
RAK@bcw-global.com 

Alka Winter                                                                                                                Vice President, Destination Marketing & Communications                                    +971 50 652 8204                                                                                              alka@raktda.com

 

 - LOPPU -

 

Tietoja RAK Hospitality Holdingista (RAKHH)
Vuonna 2014 Ras Al Khaimahin hallituksen toimesta perustetun RAK Hospitality Holding LLC:n  tehtävänä on vahvistaa ja hallinnoida Ras Al Khaimahin emiraatin monipuolisia hotelli- ja matkailuteollisuuden omistuksia. RAK Hospitality Holding hallitsee konsernin tytäryhtiöiden muodostamaa arvoketjukokonaisuutta. Sen tytäryhtiöitä ovat: RAK National Hotels, joka omistaa sekä kaupungissa, rannalla että autiomaassa sijaitsevia hotelleja ylemmästä keskitasosta luksushotelleihin, muun muassa Hilton Garden Inn Ras Al Khaimah, Hilton Resort and Spa, Rixos Bab Al Bahr ja Ritz Carlton Al Wadi Desert; Stirling Hospitality Advisors, joka keskittyy omaisuudenhallintaan ja kehityskonsultointiin; RAK Hospitality Logistics, joka hoitaa Ras Al Khaimahin matkailusektorin majoitusta ja logistiikkaa; RAK Leisure, matkailun ja vapaa-ajan elämysteollisuuden kehitysyhtiö.

Lisää tietoa osoitteessa: www.rakhospitalityholding.com

Tietoja BGSA:sta
Bear Grylls Survival Academy (BGSA) perustettiin vuonna 2012 ja sitä pidetään maailman haastavimpana ja voimaannuttavimpana selviytymiskurssina, jonka tarkoituksena on antaa harrastajille ympäri maailman mahdollisuus oppia Bearin äärimmäisiä selviytymistekniikoita. Nykyisessä kurssitarjonnassa löytyy sekä aikuisille että nuoremmille seikkailunhaluisille sopivia kursseja muun muassa Ison-Britannian metsissä ja vuorilla sekä kymmenessä kohteessa ympäri Kiinaa. BGSA:n teambuilding-ohjelmat aloitettiin vuonna 2014 ja ne ovat täynnä jännittäviä, hauskoja, nopeita ja dynaamisia haasteita, joita voidaan toteuttaa missä tahansa ja minkä tyyppiselle ryhmälle tahansa.

Tietoja Ras Al Khaimah Tourism Development Authoritysta (TDA)
Matkailun kehittämisvirasto Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (TDA) muodostettiin toukokuussa 2011 Ras Al Khaimahin hallituksen alaisuuteen. Tavoitteenaan houkutella 1,5 miljoonaa kävijää vuonna 2021 ja 3 miljoonaa vierailijaa vuonna 2025 on TDA:n tehtävänä kehittää emiraatin matkailuinfrastruktuuria ja tehdä Ras Al Khaimahista maailmanluokan kohde sekä vapaa-ajan että liikematkustajille, luoden samalla kestäviä investointimahdollisuuksia ja parantaen maan asukkaiden elämänlaatua. Saavuttaakseen nämä tavoitteet on Ras Al Khaimah TDA:lla hallituksen antamat valtuudet myöntää toimilupia sekä säännellä ja valvoa emiraattien matkailuteollisuutta.About United Spirit Nordic

United Spirit Nordic on riippumaton matkailualan myynti-, markkinointi- ja PR-yritys. Pääkonttorimme sijaitsee Kööpenhaminassa, Tanskassa. Palvelumme kattavat Skandinavian ja Suomen sekä Baltian maat. Innovatiivisuus, toiminnallisuus, tavoitteellisuus ja johdonmukaisuus kuvaavat United Spirit Nordicin toimintaa, kuten myös käytännönläheisyys ja ystävällisyys. Sekä meidän että yhteistyökumppaneidemme tavoitteena on pitkän tähtäimen menestys. Olemme pieni tiimi, mutta laajan kokemuksemme avulla toteutamme menestyksekkäitä kampanjoita ammattitaitoisesti. Tarjoamme luotettavuutta, työmoraalia, jatkuvuutta ja motivaatiota.