2016-10-17 08:55Pressmeddelande

The Adventure Travel Trade kommer att hållas i Jordanien 2017

null

För första gången är Jordanien värdland när The Adventure Travel Trade Association genomför en konferens om hållbar Äventyrsturism på dagordningen. Evenemanget kommer att gå av stapeln under första halvåret 2017 och fokus ligger på äventyr, människor, miljö och ekonomisk vinning.

Den Jordanska Turistmyndigheten är mycket glada över att föreningen håller sin regionala konferens, Adventure NEXT Near East (ANNE) i Jordanien under första halvan av nästa år. Syftet med sammankomsten är att skapa nätverk mellan destinationer, researrangörer, reseagenter, hotellbranschen, servicepartners och världsomspännande mediapartners. Det kommer vara såväl globala som regionala nyheter, undersökningar, begivenheter, nätverkande och kurser.

Den första gången i regionen
ANNE den första konferens av sitt slag i Mellanöstern där historier om resor och äventyr går tusentals år tillbaka i historien. Särskilt intressant är det att hålla konferensen i Jordanien eftersom naturen och samhällsstrukturen här är mycket varierande samt att det finns en intressant blandning mellan det antika och det moderna.

Jordanien – ett land för äventyr
Vid ANNE-konferensen är huvudfokus på äventyr. Det kommer hållas medie-nätverk för äventyrsskribenter, bloggare, fotografer och redaktörer som delar med sig av de senaste äventyrstendenserna på världsmarknaderna. Äventyrsturism är ett ökande segment i turistbranschen både i Jordanien och resten av världen. I Jordanien har under de senaste åren skett en väsentlig utveckling inom Äventyrsturism. Ett exempel på det är ”The Jordan Trail” som uppvisar några av världens bästa vandringsrutter. Konferensen sammanfaller med att denna vandringsled nästan är färdig. Den sträcker sig över 650 km och passerar 52 byar. Leden, som har massor att upptäcka längs vägen, bidrar också med inkomster och hållbarhet för byarnas fortsatta utveckling.

Lina Annab, Minister för Tourism and Antiquities och chef för JTB, förklarar:” Vi är beredda och mycket begeistrade över att få ansvara för denna betydelsefulla sammankomst här i Jordanien där det finns så många fantastiska äventyrsområden.”

The Jordan Tourism Board (JTB)
JTB grundades 1998 som ett fristående partnerskap mellan offentlig verksamhet och privat näringsliv. Man är engagerad i att utveckla marknadsstrategier för marknadsföra, positionera och utveckla Jordanien till en attraktiv turistdestination på internationella marknader. Strategin går ut på att presentera den riktiga bilden av Jordanien som destination för kultur, natur, religion, äventyr avkoppling och MICE.

The Adventure Travel Trade Association (ANNE)
ANNE har över 1000 medlemmar världen över och deras vision är 1) Stödja och skapa hållbara äventyrsdestinationer med focus på människor miljö och intäkter. 2) Nätverkande med destinationer, researrangörer, reseagenter, servicepartners och media över hela världen. 3) att skapa möjlighet till att leverera globala och regionala nyheter, undersökningar, information om aktiviteter och utbildning inom området.

För mer information kontakta United Spirit Nordic på pr@unitedspiritnordic.com

 

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Våra kunder är idag; Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism Board, Star Clippers, DMC Destination Asia, DMC Bhutan Journeys, Park Hyatt Maldives Hadahaa, Park Hyatt Siem Reap och Hyatt Regency Phuket.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Innovativa, pragmatiska, resultatorienterade, konsekventa Vi bemöter marknaden på ett praktiskt och vänligt sätt. Vi jobbar med partners som ser långsiktiga succéer som ett mål. Med andra ord, så är vi ett litet team med stor erfarenhet av att genomföra slagkraftiga kampanjer på ett proffesionellt sätt. Vi garanterar integritet, pålitlighet, kontinuitet och motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen