2014-04-16 17:51Pressmeddelande

Påske på Tobago – væddeløb med geder

null

For mange skandinavere står påsken på påskefrokost og påskeæg. På Tobago findes en anderledes og meget festlig tradition, nemlig ”Buccoo Goat Racing” – et væddeløb hvor et hold består af en mand og en ged. Denne begivenhed er en meget populær tradition, både for de lokale på Tobago og for turister.

Styrke og hurtighed

Goat racing foregår i landsbyen Buccoo på Tobagos sydvestlige del.

Det er en festlig og underholdende tradition som rigtig mange holder af at se, men for deltagerne i løbet er det mere end bare sjov.

Det kræver i sær to ting at vinde løbet:  Styrke og hurtighed. Dette gælder både mennesket, eller jockeyen som han kaldes, men især også geden.

Bag en ”vinder-ged” står en dedikeret ejer, træner og jockey som mindst bruger to måneder på at træne op til væddeløbet. Udover løbetræning  går gedderne til svømning for at opbygge muskler og er på en særlig diæt.

Rent praktisk forgår væddeløbet sådan, at geden har en snor om halsen mens den løber foran sin jockey. Som ved andre mere traditionelle væddeløb, er det første makkerpar i mål vinderen.

Et løb for alle

I dag er løbet for alle, men sådan har det ikke altid været. Da løbet blev startet i 1925 var det de fattiges udgave af hestevæddeløb, som var forbeholdt de rige på Tobago. Hestevæddeløbet var om mandagen og derfor valgte man at afholde gedde-vædeløbet om tirsdagen. I år er væddeløbet tirsdag d. 22. April.

Goat racing er ikke kun et væddeløb. Det er stort event med festlig parade og mad- og souvenirboder langs ruten. De lokale på Tobago er meget gæstfrie, og mange åbner deres hjem for tilskuere og serverer lækker mad.

Goat racing er i dag en begivenhed der samler familier på tværs af generationer ligesom det også tiltrækker en masse turister der vil opleve den anderledes og utrolig underholdende tradition.

Alt i alt er væddeløbet en festdag hvor man virkelig oplever Tobagos glæde og charme. Man kan ikke andet end at blive i godt humør når man deltager i dette event.

Væddeløbet er sponsoreret af The Tobago House of Assemblys afdeling for turisme.

Ønsker man at opleve Tobagos fantastiske natur og kultur, kan man til sommer rejse med Afro Caribbean via London fra kun 12.700 SEK.

Til vinter kan man rejse med Apollo direkte fra Stockholm til Tobago fra kun 9.183 SEK.

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Våra kunder är idag; Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism Board och Star Clippers.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Innovativa, pragmatiska, resultatorienterade, konsekventa Vi bemöter marknaden på ett praktiskt och vänligt sätt. Vi jobbar med partners som ser långsiktiga succéer som ett mål. Med andra ord, så är vi ett litet team med stor erfarenhet av att genomföra slagkraftiga kampanjer på ett proffesionellt sätt. Vi garanterar integritet, pålitlighet, kontinuitet och motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen