2016-10-26 09:00Pressmeddelande

Nyhet: Direktflyg från Stockholm till Aqaba i Jordanien.

null

Efter fem timmar kan du kryssa av Petra från din bucketlista. Från februari 2017 startar nämligen Royal Wings en direktlinje från Stockholm till Aqaba. Flera svenska charterbolag kommer att erbjuda paketresor med wellnessupplevelser vid Döda Havet, exotiska övernattningar i Wadi Rum öknen och naturligtvis turer till den magiska klippstaden Petra.

Nu blir det mycket lättare att få uppleva Petra, ett av världens underverk. Den över 2000 år gamla klippstaden ligger bara en timmes bilväg från Aqaba och från februari kan man flyga direkt från Stockholm. Så var beredd på gåshud och att tappa hakan vid åsynen av forntidens imponerande Skattkammaren liksom andra rum uthuggna i klipporna där en del är så fint inredda att en beduiner bosatt sig där.

Flera resebyråer har paketresor

Det har tidigare funnits direktflyg från Stockholm till Aqaba och nu blir det åter enklare att flyga till Jordanien. Apollo, Jambo Tours och Mixx Travel erbjuder paketresor till Jordanien. Så nu behöver resenärer bara luta sig tillbaka och njuta av de fina hotellen och exotiska upplevelser som Jordanien och charterbolagen bjuder på.

Förtidens arkitektur lever fortfarande i Petra

Wellnessdestination

Petra är naturligtvis inte den enda sevärdhet Jordanien är känt för. Resebyråerna erbjuder bland annat wellnessupplevelser vid Döda Havet. Här kan du få inpackning i den magiska gyttjan eller uppleva total viktöshet på grund av den höga salthalten i Döda Havet. Utöver de naturliga Spa–upplevelserna som erbjuds kan man njuta på de läckra hotellen som ligger runt Döda Havet. Det är bland annat Kempinski, Marriot och Mövenpick och Spa-hotell som Ma´ln Hot Springs.

Exotiska nätter

En annan sevärdet som resenärer borde ha på sin bucketlista är den röda öknen Wadi Rum. Med sina fascinerande klippformationer i sandsten och granit har Wadi Rum lockat kända personer som till exempel T.E. Lawrence (Laurence of Arabia) som banade väg för Jordaniens tursim. Idag fortsätter Wadi Rum att locka människor som är intresserade av att uppleva öknens många sidor. Man kan klättra på klipporna, rida på kameler, köra jeep eller åka sandboard i sanddynerna. Dessutom kan man övernatta i öknen och vakna vid soluppgången och se solen stiga upp över de röda klipporna.
Badsemester i Aqaba

Aqaba, där man landar, är en kuststad vid Röda Havet och välkänd för sina fina dykområden och snorkling. Men också för sina läckra hotell som Kempinski, Mövenpick, Double Tree Hilton, Intercontinental och Radisson. Därför är Aqaba den perfekta platsen som bas när man ska utforska bland annat Petra och Wadi Rum, som båda ligger ca en timmes bilväg från stan. Dessutom ligger Döda Havet knappt tre timmars bilväg frän Aqaba.

Direktflyg från flera nordiska städer. Stockholm är inte den enda nordiska stad som från mitten av februari 2017 får närmare och snabbare till Jordaniens många sevärdheter. Då startar också direktflyg från Köbenhamn och Helsingfors. .
Flyget från Köbenhamn till Aqaba går varje lördag. Stockholm – Aqaba går varje söndag, medan finländare får måndagar som avresedag.

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Våra kunder är idag; Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism Board, Star Clippers, DMC Destination Asia, DMC Bhutan Journeys, Park Hyatt Maldives Hadahaa, Park Hyatt Siem Reap och Hyatt Regency Phuket. På vår newsdesk kan man bli uppdaterad med information från de destinationer, företag och hotell som vi representerar.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Innovativa, pragmatiska, resultatorienterade, konsekventa Vi bemöter marknaden på ett praktiskt och vänligt sätt. Vi jobbar med partners som ser långsiktiga succéer som ett mål. Med andra ord, så är vi ett litet team med stor erfarenhet av att genomföra slagkraftiga kampanjer på ett proffesionellt sätt. Vi garanterar integritet, pålitlighet, kontinuitet och motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen