2016-02-02 08:42Pressmeddelande

Första kvinnliga orkestern deltar i Trinidad & Tobagos steelbandstävling

null

Nu gör sig Port of Spain i Trinidad & Tobago redo att välkomna hela världen till ” Största showen på Jorden”, tävlingen National Panorama. Samtidigt skriver orkestern Platinum Steel historia genom att vara den första helt kvinnliga orkestern att delta i tävlingen som är den 53:e i ordningen.

Uppmärksammad som den största steelband tävlingen i världen är Panorama en årligen återkommande event i Carnivalmusik. Den är öppen för både konventionella och ”single pan” steelband i fyra olika katergorier: Stora vanliga Steelband, Medelstora och små samt Single Pan Bands.

Platinum Steel orkestern uppträdde först i Östra regionen och underhöll både domare och publik med ett fantastiskt framträdande av Super Blue´s ”Unkown Band”. Det var tillräckligt för att erhålla en semifinalplats i Single Pan kategorin som hölls härom veckan.

Orkestern, under ledning av Carlan ”Panman” Harewood, består av 35 kvinnor. Alla är angelägna att visa upp sin extraordinära talang, professionalism och kvalité. Det sker genom att spela på dessa ursprungliga oljefat som är det enda större musikinstrument som uppfunnits under 1900-talet.

Det är inte första gången som Trinidad & Tobago har ett helt kvinnligt Steel band. För många år sedan fanns det två kvinnliga Steel band på de båda öarna – Girl Pat från Newtown och Laventille All Girls från Upper Pashley Street. Men Platinum Steel orkestern skiljer sig genom att vara det första kvinnliga band som kvalificerat sig ända till Panorama finalen.

Skapat på 1930-talet är Steel Pan Trinidad & Tobagos nationalinstrument och har blivit en viktig kulturell del i de båda öarnas karneval. Finalerna i National Panorama kommer att hållas 4 och 6 februari medan Karnevalsfestligheterna, den officiella delen, pågår 8 och 9 februari.

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Våra kunder är idag; Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism Board och Star Clippers.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Innovativa, pragmatiska, resultatorienterade, konsekventa Vi bemöter marknaden på ett praktiskt och vänligt sätt. Vi jobbar med partners som ser långsiktiga succéer som ett mål. Med andra ord, så är vi ett litet team med stor erfarenhet av att genomföra slagkraftiga kampanjer på ett proffesionellt sätt. Vi garanterar integritet, pålitlighet, kontinuitet och motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen