2015-04-28 10:52Pressmeddelande

Aktiviteter eller avkoppling i Jordanien - 5 rekommendationer

null

Oavsett om du föredrar aktiviteter eller avkoppling - eller en blandning av båda - har Jordanien mycket att erbjuda för din nästkommande semester. Prova på aktiviteter som klättring och ridning eller koppla av med spabehandlingar och meditation i solnedgången vid Döda havet.

Koppla av på förstklassiga spahotell

Vatten, värme och mineraler kan nästan vara en definition på den ultimata avkopplingen och Jordanien är ett hem till en mängd förstklassiga spafaciliteter, inte minst i området kring Döda havet. Prova en behandling eller en vistelse på Anantara Spa, Thalgo Spa eller den fantastiska The Jordan Valley Marriott Dead Sea Resort & Spa, som har varit ledande inom spabehandlingar under flera decennier.

Ladda upp under vattenfallets värmande strålar

Det finns en annan och mer livlig form av vatten l i Hammamat Ma'in vattenfall (Ma'in Hot Springs), där strålarna kan bli upp till 63 grader varma tack vare lavaformationer i underjorden. De pittoreska omgivningarna och det mineralrika vattnet lockar året runt tusentals ortsbor och turister som önskar slappna av och återfå energi.

Meditera i Little Petra

Jordanien är, med sin magnifika natur och sitt öppna landskap, på många sätt det perfekta stället för meditation och kontemplation. I Little Petra - En "förstad" till närliggande Petra - ligger "Meditation Camp & självutveckling "där alla har möjlighet att utöva olika former av medling. Jordan Tourism Bureau erbjuder även tre speciella meditationsturer till Wadi Rum (fullmåne meditation), Little Petra (fredag- och lördagkväll) och vid Döda havet (fredag kväll vid solnedgången).

Var aktiv i Amman

Om du föredrar action före avkoppling, erbjuder Jordaniens huvudstad Amman på ett brett utbud av olika aktiviteter. Här kan du besöka gymmet, spela tennis, bada eller utöva andra sporter. I området runt Amman är det möjligt att rida, cykla, klättra och spela golf. Har du mer lust för en dag som publik, kan du till exempel se professionell fotboll, basket eller handboll i den imponerande Sports City i Amman.

Klättra på klipporna i Wadi Rum

Ökendalen i Wadi Rum, som bäst upplevs i jeepen, på häst eller kamel, är utöver sin unika natur ett självklart val för en lång rad utmanande aktiviteter. Bergsklättring är en hit bland många besökare, men du kan också öka din puls genom utmanande vandringar genom området eller campa en eller flera nätter under bar himmel.

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Våra kunder är idag; Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism Board och Star Clippers.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Innovativa, pragmatiska, resultatorienterade, konsekventa Vi bemöter marknaden på ett praktiskt och vänligt sätt. Vi jobbar med partners som ser långsiktiga succéer som ett mål. Med andra ord, så är vi ett litet team med stor erfarenhet av att genomföra slagkraftiga kampanjer på ett proffesionellt sätt. Vi garanterar integritet, pålitlighet, kontinuitet och motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen