2014-01-20 17:32Pressmeddelande

10 saker du kanske inte kände till att du kunde göra i Amman

null

1.  Njuta utsikten från Wild Jordan Café, och samtidigt stötta Jordaniens naturreservat. Royal Society for the Conservation of Nature´s projekt arbetar med att bevara mångfalden i naturen i Jordanien. Menyn är modern; fettsnål, lågkolhydrat och med lokala ingredienser från naturreservaten.

2.  Att du efter en lång dag med upplevelser, kan njuta ett par timmar i Hammam för att ladda batterierna. Här finns ångbad, bastu, jacuzzi, skrubb-behandlingar och massage. Allt detta, mitt i Amman.

3.  Ta en tur på hästryggen. Har du inte kunskapen så går det bra att beställa några ridlektioner. Amman kan erbjuda ett stort antal ridklubbar där du både kan rida i det fria eller om du vill ta ridlektioner.

4.  Varför inte en kurs i lokal matlagning? Hos Beit Sitti kan du och en vän eller max 12 personer få lära dig allt om lokal matlagning, allt från frukost, lunch och middag. Kursen avslutas självklart med att man smakar på allt det goda!

5.  Ta med barnen till Barnmuseet. Museet har kommit till världen tack vare Hennes Kungliga Höghet Drottning Rania. Hon menar att barnen lär sig mest genom lek.

6.  Besöka Royal Automobile Museum. Museet ha en enastående samling av motorcyklar och bilar, som kommer ifrån tiden ända tillbaka till det stora Arabiska upproret. Här finns också Kung Husseins London Capri årsmodell 1952 och en Mercedes 300 SL Guldvinge, som han använde i tävlingar.

7.  Du kan shoppa loss i ammans många shoppingcentras. Här finner du allt av det senaste inom mode från kända designers.

8.  En weekend i Amman tillsammans med några goda vänner, vore kanske inte så dumt. Och varför inte överraska de med lite Paintball. Oväntat och riktigt kul!

9.  Du kan köpa med moderna konstverk hem och pryda väggarna. Ut och upptäck Ammans konstvärld med många olika gallerior med både kända och okända konstnärer.

10. Besöka vattenlandet. Här kan hela familjen roa sig i det svalkande vattnet under de varma sommardagarna. Här finns allt från stora bassänger till alla möjliga och omöjliga attraktioner.

Det är enkelt att lägga en weekend i Amman. De flesta flygbolag har dagliga avgångar till Jordanien och Amman; Med Turkish Airlines kostar en flygbiljett tur och retur från SEK 3548 inklusive skatter och avgifter.

Det finns hotell i alla kategorier. Här finner du en översikt över alla hotell:

http://international.visitjordan.com/VisitorToolbar/Hotels.aspx

Alla taxibilar är gula och kör med taxameter, så du kan känna dig trygg. På kvällen skall man dock avtala om priset innan ni startar resan. Dricks är obligatoriskt och ligger på cirka 200 fils / 20 piaster. Man kan enkelt själv ordna med en taxi från flygplatsen till hotellet, men man kan också tala med hotellet så att de kan boka en taxi i ert namn, som väntar på er vid ankomst.

Kom ihåg! Det krävs Visum för att resa in i Jordanien. Priset är 20JD ( Cirka 30 USD) och det får man på flygplatsen vid ankomst.

Vill du veta mer om vad Amman har att erbjuda, så finner du massa bra information på ;

http://visitjordan.com och http://visitjordan.com/99things/

Jordaniens Turistråd representeras i Norden av United Spirit Nordic, som har sitt huvudkontor i Köpenhamn. Vi nås på telefon +45 33 11 56 00 eller på mail jordan@unitedspiritnordic.com

Sänd oss ett mail om du vill ha broschyrer, kartor eller information.


United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Våra kunder är idag; Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism Board och Star Clippers.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Innovativa, pragmatiska, resultatorienterade, konsekventa Vi bemöter marknaden på ett praktiskt och vänligt sätt. Vi jobbar med partners som ser långsiktiga succéer som ett mål. Med andra ord, så är vi ett litet team med stor erfarenhet av att genomföra slagkraftiga kampanjer på ett proffesionellt sätt. Vi garanterar integritet, pålitlighet, kontinuitet och motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen