2017-11-21 13:54Pressemeddelelse

Kulinarisk eventyr på Barbados

null

Nyd det tropiske klima, hvide strande, strålende solskin og forrygende feststemning. Barbados’Food & Rum Festival er lige om hjørnet.

Fra den 16.-19. november kunne du opleve det populære event på Barbados: The Food & Rum Festival! I løbet af festivaldagene kunne du smage over 40 forskellige romtyper fra fire destillerier. Et besøg på Barbados byder på livsglæde, lokal kultur og farverige cocktails til rytmerne af livemusik.

Hvis du elsker god mad, kan du også smage de mest fantastiske retter lavet af internationale kokke. Den berømte stjernekok Tom Aikens fra London laver mad på festivalen til de forventningsfulde gæsters ganer. Andre kendte kokke som Jean-Georges Vongerichten (USA) og Chris De La Rosa (Canada) er også blandt gæstekokkene. Damian Leach, som blev kåret til Caribbean Chef of the Year (2016), John Hazzard, Michael Hinds, Michael Harrison, Creig Greenidge og Henderson Butcher står for de lokale retter og vil alle gøre deres bedste for at introducere dig til nye kulinariske oplevelser.

Hvis du elsker rom, har destillatør Richard Seale hos Foursquare et godt råd til dig.

– Festivalens højdepunkt er “Rum Extravaganza” på Concorde Museum. Her laves de mest fremragende madretter og cocktails med vores romvarianter, forklarer Richard. Han er tro mod de traditionelle håndværksmæssige traditioner og laver rom i overensstemmelse med de gamle principper. Det kan man kende på smagen.

– Vores “limited releases” er nogle af verdens mest efterspurgte romtyper, og det er vi utrolig stolte af, fortsætter han.

Rom stammer fra Barbados i 1640-tallet, og Foursquare bruger stadig den destillationsmetode, der kaldes “pot still”. – Smagen på vores rom er helt ren og autentisk og er ikke tilsat hverken sød vin eller sukker, som det ofte er tilfældet på det europæiske marked, forklarer Richard Seale.

Titti Kerr Axelsson (søster til den berømte Alexandra, natklubdronningen) kom til Barbados i 1970’ere og bestemte sig for at bosætte sig på øen. Hun ejer et rejsebureau, West Indian International Tours, og kender alle de gode steder på Barbados.

– Oistins er et af mine favoritsteder, dér skal jeg helt sikkert hen i løbet af Rum & Food-festivalen. De serverer frisk og lækker fisk, ofte grillet. Jeg tager altid mine gæster med derhen. Vi får masser af mad til en god pris, forklarer Titti. Hun er glad for, at lokal mad er blevet trendy.

– Innovation er et nøgleord blandt de unge kokke. De tilbereder lokale ingredienser på spændende, nye måder. Ofte serveret med en romcocktail – jeg elsker den kombination, fortæller Titti entusiastisk. Hun smagte for nylig pommes frites lavet af brødfrugt på Cobblers Cove, en vellykket variant af den traditionelle grøntsag.

– Husk at smage Pudding and Souse, en typisk barbadisk ret. Det er marineret og kogt svinekød tilsat brødfrugt, søde kartofler, urter, krydderier og lime. Jeg elsker det, det smager bare så godt. Vi kan godt lide at tage til Lemon Arbour i St. John på lørdage for at spise Pudding and Souse. Restauranten ligger midt på øen, så man får samtidig en fin køretur. Men jeg kan også anbefale Ixora på Golden Sands Hotel eller en af de mange rombutikker, som findes over hele øen.

Af andre specialiteter anbefaler Titti rompunch og pebersauce.

– Barbados er berømt for at lave den allerbedste rompunch i Caribien. Den er lavet af brun rom, frisk limejuice og angostura. Den er aromatisk og ikke for sød, og den serveres med isterninger. Pebersaucen finder man på de fleste spisesteder, og alle har deres egen opskrift. Farven er gul, fordi vi tilsætter løg og sennep. Pebersaucen kan bruges på salater, kylling og fisk og giver en dejlig krydret smag. Det er så lækkert, afslutter Titti Kerr Axelsson.

Får du lyst til at opleve smagen af Barbados? Bestil en rejse til solrige Barbados til vinter med Spies for kun 7 123 dkk, 7 nætter på Halcyon Palm og fly inkluderet.

United Spirit Nordic er et nordisk GSA bureau med kunder som, Star Clippers, DMC Destination Asia, DMC Bhutan Journeys, Eden Roc Cap Cana. I vil på vores newsdesk blive opdateret med information fra de destinationer, selskaber og hoteller, vi repræsenterer.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic er et uafhængig salgs-og marketing og pr selskab baseret i København der tilbyder tjenester i Skandinavien, Finland og Østersøen og gennem søsterorganisationer også i Europa og globalt. Innovative, pragmatisk, resultatdrevet og konsekvent, samt at vi er praktiske og venlige i vores tilgang. Vi arbejder med foretrukne partnere med en langsigtet succesrate. Med andre ord, arbejder vi som et lille selskab, men med enestående erfaring og evnen til at udføre en stærk kampagne og arbejder på en professionel måde. Vi tilbyder integritet, hårdt arbejde, pålidelighed, kontinuitet og motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen