2018-03-13 09:15Pressemeddelelse

Hvem er fremtidens turister, der vælger luksus?

null

En nylig undersøgelse af rejsetendenser i luksussegmentet udført af den internationale organisation Pangaea viser tydelig interesse for nye destinationer og høj grad af personlig service.

Hvad er en luksusrejse?Ifølge undersøgelsen defineres det af, hvor eksklusiv og unik oplevelsen er. Derudover blev der lagt vægt på skræddersyet service, hotellets kategori og klasse på flyrejsen.


Undersøgelsen viser, at cirka halvdelen af high-end-rejsende tager på to-tre ferier årligt. Omkring en fjerdedel tager på fire eller flere ferier om året. I Skandinavien viser undersøgelsen, at 53 % af dem, der tager på luksusrejse, kun tager på én ferie om året. Generelt er hyppigheden af luksusrejser på vej lidt ned.

Med hensyn til feriernes længde vælger skandinaviske luksusrejsende at holde ferie i op til to uger ad gangen. Størstedelen af de rejsende er over 55 år. Europæere og internationale rejsende holder normalt ferie i op til 10 dage, og aldersgruppen er lavere. Skandinaviske luksusrejsende adskiller sig også fra andre markeder ved, at de lige så ofte holder ferie med deres partner som med familien. Resten af markedet tager i langt de fleste tilfælde på luksusrejser med partnere, ikke med familie.


Den pris, som skandinaviske luksusrejsende er villige til at betale for ferien, er i omegnen af 50.000-70.000 kroner per person. Undersøgelsen viser, at ”value for money” betyder meget for disse erfarne rejsende. Og de fleste bestiller ferien via rejsebureau.

Den kategori, der er mest populær på alle markeder, er boutique-hoteller. Dog er det værd at bemærke, at destinationen er det allervigtigste for valg af ferie, ikke selve hotellet.

Maldiverne er den mest eftertragtede destination på alle markeder. Højt på listen i Skandinavien ligger også Seychellerne, Mauritius, Sydafrika, Dubai, Caribien og USA.


Derudover er interessen for nye destinationer og nye oplevelser meget efterspurgt af skandinaver, mens shoppingmuligheder har minimal interesse. Generelt er interessen for skønhedsbehandlinger og events faldende, mens gourmetrestauranter, kultur, komfort og det at holde ferie i mere private omgivelser er eftertragtet.

Hvem og hvad påvirker beslutningerne? Personlige anbefalinger fra familie og venner har størst indflydelse. Dernæst kommer priser/rosende omtale og bedømmelser på sociale medier. Herefter lægges der vægt på hotellernes hjemmesider, destinationer og flyselskab.
Udviklingen i trendene skabes hovedsageligt af medierne, både i den trykte presse og online.


Fremtidens luksusrejsende vil i stigende grad kræve mere af deres ferie og være mere optaget af nye destinationer og ferieprodukter. De er velinformerede og søger en helt speciel oplevelse langt væk fra masseturisme og med et højt niveau af personlig service. For at træffe deres valg søger de faglig ekspertise.


Undersøgelsen ”Luxury Travel Trends” er den femte af sin art. Den er udført af Pangaea, en international organisation bestående af 12 uafhængige bureauer. De er alle specialiserede inden for turisme og med stor ekspertise inden for udvikling af nye markeder og kommunikation. United Spirit Nordic er medlem af Pangaea-netværket.

United Spirit Nordic er et uafhængig salgs-og marketing og pr selskab baseret i København der tilbyder tjenester i Skandinavien, Finland og Østersøen og gennem søsterorganisationer også i Europa og globalt. Innovative, pragmatisk, resultatdrevet og konsekvent, samt at vi er praktiske og venlige i vores tilgang. Vi arbejder med foretrukne partnere med en langsigtet succesrate. Med andre ord, arbejder vi som et lille selskab, men med enestående erfaring og evnen til at udføre en stærk kampagne og arbejder på en professionel måde. Vi tilbyder integritet, hårdt arbejde, pålidelighed, kontinuitet og motivation. For mere information læs mer på www.unitedspiritnordic.com


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic er et uafhængig salgs-og marketing og pr selskab baseret i København der tilbyder tjenester i Skandinavien, Finland og Østersøen og gennem søsterorganisationer også i Europa og globalt. Innovative, pragmatisk, resultatdrevet og konsekvent, samt at vi er praktiske og venlige i vores tilgang. Vi arbejder med foretrukne partnere med en langsigtet succesrate. Med andre ord, arbejder vi som et lille selskab, men med enestående erfaring og evnen til at udføre en stærk kampagne og arbejder på en professionel måde. Vi tilbyder integritet, hårdt arbejde, pålidelighed, kontinuitet og motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen