2019-08-05 13:05Pressemeddelelse

Airports Company South Africa markerer International Miljødag med nye CO2-akkrediteringer til 5 lufthavne

Den 5. juni 2019 markerede FN’s Internationale Miljødag. På denne dag annoncerede Airports Company South Africa, at fem af deres lufthavne anerkendes yderligere for deres indsatser mod at reducere CO2-aftrykket.

Fem sydafrikanske lufthavne anerkendes for deres bedrifter på området for CO2-reduktion og indgår nu i programmet Airport Carbon Accreditation (ACA). ACA er det eneste godkendte certificeringsprogram for lufthavne, der måler og kontrollerer CO2-emission på globalt plan.

Der er tale om O. R. Tambo Internationale Lufthavn og Cape Town Internationale Lufthavn, som begge er steget til niveau 2 i ACA’s certificeringsprogram, mens King Shaka Internationale Lufthavn og Port Elizabeth Internationale Lufthavn ligger på niveau 1. George Lufthavn er også indtrådt i niveau 1 i en særlig grad.

De fem lufthavne opfylder dermed visse krav for CO2-emission, som måles på i alt fire forskellige niveauer, hvoraf 4 er det bedste.

De 4 ACA-akkrediteringsniveauer

ACA-niveau 1: Kortlægning
ACA-niveau 2: Reduktion
ACA-niveau 3: Optimering
ACA-niveau 4: Neutralisering

Lufthavne, der modtager ACA-niveau 1 – kortlægningsakkreditering - fastlægger deres driftsgrænser og emissionskilder: Beregner deres årlige CO2-emissioner, udarbejder rapporter for deres CO2-aftryk og får uafhængige tredjeparter til at bekræfte beregningerne.

For at modtage ACA-niveau 2 – reduktionsakkreditering – er det nødvendigt at lufthavne påviser deres procedurer for kulstofhåndtering og fremlægger en målsætning, der sikrer en reduktion i CO2-aftrykket på en tre-årlig basis.

ACA-niveau 3 kræver at lufthavne samarbejder med tredjeparter for at reducere sit CO2-aftryk. Dette inkluderer aftaler med luftfartsselskaber og tjenesteudbydere som f.eks cateringfirmaer og andre, der arbejder i lufthavne.

ACA-niveau 4 kræver, at lufthavne kompenserer for de resterende CO2-emissioner, som ikke kan reduceres yderligere gennem et modregningsprogram.

Fundi Sithebe, som er driftsansvarlig for Airports Company South Africa siger:

Det er vores mål for alle vores lufthavne at opnå en ACA-akkreditering, da vi bestræber os på at reducere påvirkningen af ​​vores drift på miljøet.

 

Fordi vi med succes har opnået akkrediteringsniveauer i fem lufthavne, arbejder vi nu på akkreditering for vores fire andre lufthavne. Derudover vil vi fortsætte med at motivere lufthavnene til at opnå højere ACA-niveauer.

Alle ni af virksomhedens lufthavne er allerede certificeret som kompatible med den mest anerkendte internationale standard for miljøledelsessystemer, International Standards Organisations ISO14001: 2015-standard. Standarden kortlægger den ramme, som en organisation skal følge for at oprette et effektivt miljøstyringssystem.

Derudover er George, Kimberley og Upington lufthavnene blevet konverteret til solenergi over de sidste par år.

Om ACA

Airport Carbon Accreditation (ACA) blev lanceret i 2009. Indtil videre har ca. 240 lufthavne over hele verden modtaget forskellige niveauer af CO2-akkrediteringer, hvilket svarer til ca. 43% af passagertrafikken.

ACA-programmet vurderer og anerkender lufthavnes bestræbelser på at styre og reducere deres CO2-emissioner gennem fire akkrediteringsniveauer. Det giver alle lufthavne en fælles ramme for at håndtere sit kulstofaftryk gennem fastsatte mål.

Læs mere om Airport Carbon Accreditation her

Om Airports Company South Africa

Airports Company South Africa er den største lufthavnsoperatør i Afrika. Deres mission er at udvikle og administrere en lufthavnsinfrastruktur i verdensklasse til gavn for alle interessenter.

De administrerer Sydafrikas ni vigtigste lufthavne: O. R. Tambo Internationale Lufthavn, Cape Town Internationale Lufthavn, King Shaka Internationale Lufthavn, George Lufthavn, Bram Fischer Internationale Lufthavn, Upington Lufthavn, Kimberley Lufthavn, Port Elizabeth Internationale Lufthavn og East London Lufthavn.

Læs mere om Airports Company South Africa her

Kontakt

Nolly.ntlakana@fticonsulting.com, +27 11 214 2412 eller airports@fticonsulting.com

DescriptionOm United Spirit Nordic

Som repræsentationsbureau er vores mål at inspirere folk til at rejse. Gennem PR, salgsaktiviteter og markedsføring hjælper vi globale brands inden for bl.a. turisme, livsstil, luftfart og hoteller med at nå dette mål. Via proaktive metoder, baseret på flere års praktisk erfaring, fremhæver vi kundernes fordele, styrker deres omdømme og øger forretningen. Den nordiske rejsebranche er vores speciale. Vi skaber forbindelserne mellem vores kunder og den nordiske rejseindustri, rejsemedier og influencere. Vores hovedkvarter ligger i København, Norden er vores hjem, og verden er vores legeplads.