2019-11-11 09:00Pressmeddelande

KPMG jobbar för fler företagsamma ungdomar i Sverige

null

Det globala kunskapsföretaget KPMG fortsätter att stödja Ung Företagsamhet och jobbar för fler företagsamma ungdomar i Sverige.
– KPMG är en stor och viktig partner till oss på Ung Företagsamhet, med sitt starka engagemang både på nationell och regional nivå. Det är fantastiskt att se hur KPMG stöttar unga människor att förverkliga sina idéer genom att ge dem insikt i vad som krävs för att driva ett företag. Samtidigt som KPMG också anställer många unga talanger, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige.
Ung Företagsamhet vill att fler unga ska få möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång. Forskning visar att dessa elever klarar sig bättre senare i livet – som entreprenörer och som anställda. Tack vare KPMG kan vi göra skillnad för många.
Vi har ett stort samhällsengagemang i företaget, säger Patrik Anderbro, vd på KPMG, och vi strävar efter samarbeten där vi kan ge våra medarbetare chansen att engagera sig på olika sätt, som i Ung Företagsamhet. Det är också viktigt att våra samarbeten ligger i linje med vår roll att skapa trygghet och bidra i förändring. Därför stödjer vi verksamheter som ger unga människor erfarenhet av företagande och entreprenörskap.
KPMG har varit partner till Ung Företagsamhet sedan 2015. KPMG erbjuder tjänster inom revision, skatt och rådgivning och har 1 500 medarbetare över hela Sverige. Några av KPMGs värderingar är att värdesätta individen och engagera sig i samhället vilket partnerskapet med Ung Företagsamhet är ett framgångsrikt exempel på.
För mer information, kontakta:
Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige. Telefon: 08-783 8088, E-post: cecilia.nykvist@ungforetagsamhet.se

Björn Bergman, kommunikationsdirektör på KPMG. Telefon: 070-876 24 53, E-post: bjorn.bergman@kpmg.se
Om Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi också på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF-alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Taggar:


Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.


Kontaktpersoner

Olov Hallberg
Kommunikationsansvarig
Olov Hallberg