2020-05-19 21:02Pressmeddelande

Årets UF-företag erbjuder smart lösning för lokal marknadsföring

null

Under SM i Ung Företagsamhet den 19 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, CAN Marketing UF från Katedralskolan i Linköping.
UF-företaget består av Emelie Andersson, Eric Carlqvist och Oscar Nyman. CAN Marketing UF vill förbättra utomhusmiljön i Sverige genom att renovera papperskorgarna och öka tillväxten i städerna genom att erbjuda marknadsföring till ett förmånligt pris. Motiveringen löd: Ett innovativt företag som haft förmågan att finna en affärsmöjlighet som hela tiden stirrat oss i ansiktet. Med mod och kämparglöd har de tagit sig an ett område där alla blir vinnare. Er kommer vi se överallt. Ert företag slänger man inte i papperskorgen!
CAN Marketing UF får äran att representera Sverige i EM i Ung Företagsamhet, Company of the Year Competition, som i år genomförs digitalt och anordnas av Junior Achievement Portugal, den 22-24 juli.
– Stort grattis till CAN Marketing UF från Katedralskolan i Linköping som är Årets UF-företag. Det är alltid inspirerande att ta del av UF-företagens innovationer och se hur eleverna har utvecklats under sina UF-år. I år mer än någonsin då framtiden är än mer beroende av fortsatt företagsamhet och entreprenörskap, säger Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.
SM i Ung Företagsamhet 2020 genomfördes i år digitalt och prisutdelningen livesändes på Facebook där bland andra Prins Daniel och näringsminister Ibrahim Baylan deltog. I kategorin Årets UF-företag har totalt 37 företag från hela Sverige tävlat om den prestigefyllda titeln.
Fotografier fria för publicering finns på Flickr.
För mer information vänligen kontakta:
Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige 
Tel: 08-783 80 88, e-post: 
cecilia.nykvist@ungforetagsamhet.se

Anna Bornhammar, kommunikationsansvarig Ung Företagsamhet Sverige
Tel: 072-712 98 42, e-post:
anna.bornhammar@ungforetagsamhet.se  

Om Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över 450 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och över 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.
Taggar:


Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.


Kontaktpersoner

Olov Hallberg
Kommunikationsansvarig
Olov Hallberg