2023-06-08 12:40Pressmeddelande

Almedalsdrinken 2023

En person sträcker sig efter en burk av Almedalsdrinken

Almedalsdrinken 2023 släppt!

Nu kan vi stolt presentera årets Almedalsdrink, som vi i år har satt på burk! Årets Almedalsdrink bjuder på härliga toner av citrus och fläder, tillsammans med toner av stjärnanis och kryddpeppar. Drinken är lokalt producerad på Gotland hos Barlingbo bryggeri. Vi har tidigare buteljerat Almedalsdrinken i glasflaskor, men som ett led i att minska vårt klimatavtryck har vi i år valt att ha den på burk med pant för att den enkelt ska kunna komma tillbaka i kretsloppet. 

För den som inte vill, kan eller får dricka alkohol under Almedalsveckan var det länge endast läsk och mineralvatten som erbjöds. Men sedan 2012 har UNF tillsammans med stora delar av nykterhetsrörelsen drivit arbetet för ett utökat dryckesutbud och erbjudit en unik alkoholfri drinkupplevelse – Almedalsdrinken. Med Almedalsdrinken har förbundet lyckats belysa och förskjuta en mycket stark alkoholnorm under politiska sammankomster. 

Som vanligt är receptet helt öppet för vem som att blanda sin egen drink, genom att besöka almedalsdrinken.se


Om Ungdomens Nykterhetsförbund

Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, är Sveriges främsta ungdomsorganisation som arbetar för en nykter livsstil. UNF har cirka 3000 medlemmar fördelat på över 100 föreningar runt om i Sverige. UNF:s vision är en demokratisk och solidarisk värld fri från droger. UNF är såväl partipolitiskt som religiöst obundet.


Kontaktpersoner

Levicia Newman
Levicia Newman