2019-12-02 09:05Pressmeddelande

20 unga förebilder som väljer bort alkoholen 

Alkoholnormen är stark i Sverige. Därför är det extra viktigt att visa på alternativ, speciellt för unga människor. Ungdomens Nykterhetsförbunds tidning Motdrag har i samarbete med makthavare.se tagit fram en lista över 20 unga nyktra förebilder.
– Det här är ett sätt att visa att det finns många unga och inflytelserika personer som väljer bort alkohol och droger, säger Jessica Schedvin, chefredaktör på Makthavare.se.

Listan toppas av Ellen Bergström. Ellen är skådespelare och tidigare bland annat musikalartist, radiopratare och varit med i Let´s Dance. Hon är en förebild framförallt eftersom hon är tydlig med sitt aktiva val att inte dricka alkohol eller ta droger.

På listan återfinns också bland andra Hanna Wagenius och Josefin Dahlberg. Hela listan hittar du på motdrag.se och på makthavare.se.

Vid frågor: Angelica Ogland, chefredaktör Tidningen motdrag.se angelica.ogland@unf.se
Jessica Schedvin, chefredaktör Makthavare.se info@makthavare.se


Om Ungdomens Nykterhetsförbund

Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, är Sveriges främsta ungdomsorganisation som arbetar för en nykter livsstil. UNF har cirka 5000 medlemmar fördelat på över 100 föreningar runt om i Sverige. UNF:s vision är en demokratisk och solidarisk värld fri från droger. UNF är såväl partipolitiskt som religiöst obundet.