2020-05-18 10:00Nyheter

Ungdomens Nykterhetsförbund lanserar Almedalsdrinken 2020

Att årets Almedalsvecka är inställd fysiskt hindrar inte Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, från att fortsatt erbjuda alla en smak av Almedalen.

För den som inte vill, kan eller får dricka alkohol under Almedalsveckan var det länge endast läsk och mineralvatten som erbjöds. Men sedan 2012 har UNF tillsammans med stora delar av nykterhetsrörelsen drivit arbetet för ett utökat dryckesutbud och erbjudit en unik alkoholfri drinkupplevelse – Almedalsdrinken. Med Almedalsdrinken har förbundet lyckats belysa och förskjuta en mycket stark alkoholnorm under politiska sammankomster. 

Almedalsdrinken får en ny tappning varje år och tas fram av bartendern Örjan Åstrand i samarbete med UNF. Sedan tre år tillbaka buteljeras drinken. Årets smaker är en blandning av lime, grapefrukt, mynta och vanilj.
Sedan tidigare kan var och en blanda årets version av drinken själva och receptet för årets version finns på almedalsdrinken.se

Almedalsdrinken är ett viktigt bidrag till UNF:s arbete – att ifrågasätta alkoholnormen och skapa en demokratisk och solidarisk värld fri från droger.

 


Om Ungdomens Nykterhetsförbund

Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, är Sveriges främsta ungdomsorganisation som arbetar för en nykter livsstil. UNF har cirka 5000 medlemmar fördelat på över 100 föreningar runt om i Sverige. UNF:s vision är en demokratisk och solidarisk värld fri från droger. UNF är såväl partipolitiskt som religiöst obundet.