2021-06-22 05:10Pressmeddelande

Startupbolag digitaliserar patienthantering för ökad patientsäkerhet

Foto: Oscar Björnfot, medgrundare av RoundBit, vinnare i entreprenörstävling med innovationen DendritFoto: Oscar Björnfot, medgrundare av RoundBit, vinnare i entreprenörstävling med innovationen Dendrit

Vinnaren i vårens andra omgång av entreprenörstävlingen UIC Demo Day, vill öka patientsäkerheten genom att digitalisera den nu manuella hanteringen av checklistor och anteckningar. Under UIC Demo Day välkomnas allmänheten för att träffa entreprenörer som demonstrerar sina innovativa produkter och tjänster och besökare kan rösta på bästa bolag. I juni genomfördes eventet digitalt och flest röster fick affärsidén Dendrit, skapad av RoundBit.

UIC genomför årligen tre omgångar av UIC Demo Day. Årets andra omgång arrangerades digitalt och pågick i fyra dagar – UIC Demo Week. Under veckan presenterade ett tjugotal entreprenörer sina innovativa produkter och tjänster. Besökare fick möjlighet att läsa om de nya affärsidéerna, se pitcharna och rösta på sina favoriter, vilket blev Uppsalaföretaget RoundBit.

Med 1283 röster vann RoundBit besökarnas röst, för Dendrit som bästa affärsidé. För vårdgivare som värnar om säker vård och god arbetsmiljö erbjuder RoundBit ett digitalt arbetsverktyg som visualiserar och effektiviserar läkarens arbetsflöde. De ersätter den handskrivna papperslappen och gör anteckningar till mer än bara anteckningar. Det sparar tid, underlättar arbetet, minskar vårdkostnaderna och leder säkrare vårt för patienterna.

UIC har hjälpt oss att komma från tanke till handling. De veckovisa träffarna med nya fokusområden har hjälp oss att fortsätta röra på oss och inte fastna i gamla hjulspår. Genom UIC har vi också kommit i kontakt med många viktiga personer som har varit till stor hjälp på vår företagsresa. Vi har även fått hjälp att finansiera och testa våra idéer på ett strukturera sätt tidigt i processen. Nu används vår tjänst och vi ser fram emot att fler skall bli en del av vårt nätverk, säger Oscar Björnfot, medgrundare av RoundBit.

Alla företagspitchar finns fortfarande tillgängliga att se på webben. Hos UIC får både startups och etablerade bolag, med nya idéer, inom alla branscher skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering och den kunskap som krävs för att utvecklas eller nå en internationell marknad. UIC är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens 5 bästa företagsinkubatorer enligt UBI Global.

 

För mer information:
Oscar Björnfot, medgrundare
RoundBit
E-post: oscar.bjornfot@gmail.com
Tel: 070-597 2076


Om UIC (Uppsala Innovation Centre)

UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens 5 bästa företagsinkubatorer enligt UBI Global. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, finansiering, kunskap och nätverk till nyskapande projekt och tillväxtföretag inom alla branscher som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. Vår målsättning är att bidra till att fler livskraftiga tillväxtföretag etableras. UIC-modellen innefattar bland annat affärsutvecklingsprogram för företagandets olika faser samt ett stort nätverk av handplockade affärscoacher från näringslivet som vägleder bolagen i deras affärsutveckling. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se