2021-11-05 10:06Pressmeddelande

12 nya startups i UICs affärsutvecklingsprogram

Gruppen som är antagna till UIC Business Build.Gruppen som är antagna till UIC Business Build.

Deltagare i hösten UIC Business Startup.

Deltagare i höstens UIC Business Startup.

Nu tar 12 startups nästa steg i sin affärsutveckling tillsammans med UIC. Förkläden för besvärliga patientnära situationer, forskningsbaserade metoder och verktyg för praktiskt jämställdhetsarbete och bollmaskin för padel är några av de innovativa affärsidéerna som har antagits till två av UICs affärsutvecklingsprogram. Bolagen får kostnadsfri skräddarsydd coaching och har även möjlighet att söka 25 000 kr för att verifiera sin affärsidé.

Under årets tredje omgång av UICs affärsutvecklingsprogram har 12 startups med nya affärsidéer, alla med stor utvecklingspotential, antagits. Teamen kommer under tre månader bland annat att arbeta med att verifiera att affärsidén har marknadspotential, pitchträna och att bygga ett konkurrenskraftigt företag. Bolagen erbjuds även ekonomiskt stöd för kund- och produktverifiering.

15 december kommer dessa startups ställa ut sina affärsidéer under UIC Demo Day. Det gör de live på Hubben, Uppsala Science Park, från klockan 16.00. 

UIC Business Startup gör det möjligt att gå från affärsidé till kund på tre månader. Deltagarna arbetar med att tidigt bekräfta om det finns kunder och att deras produkt eller tjänst löser ett verkligt problem hos kunden. Därefter identifierar de hur produkten eller tjänsten bäst kan säljas.

UIC Business Build vänder sig till redan startade bolag, eller till startups på väg mot bolagisering. Genom workshops och seminarier ger programmet deltagarna en ökad insikt och förståelse för bland annat affärsutveckling, finansiering, marknadsföring och vad som krävs för att bygga en trovärdig och realistisk plan för att nå framgång.

Nya startups i UIC Business Startup hösten 2021

Benny Zografov

En produkt som används för att minska smittspridning på sjukhus och i andra offentliga byggnader, som leder till färre sjukskrivningar bland personal och större patientnytta, genom att aktivt motverka bakterier och virus på utsatta ställen.

 

DanioReadout

Tjänster i modellsystemet zebrafisk med fokus på sjukdomsmodeller av genetiska sjukdomar hos människor och substratexponering baserat på avancerad avbildningsteknologi. Våra tjänster är ett kostnads- och tidseffektivt alternativ till experiment på gnagare och metoder baserade på cellkulturer.

 

Gender Balance

Gender Balance utvecklar och tillämpar forskningsbaserade metoder och verktyg för praktiskt jämställdhetsarbete på företag, myndigheter och skolor.

 

Innoveramera Sverige AB (”Min Idol”)

”Min idol” hjälper föräldrar att öka vardagsmotionen hos sina barn genom att låta barn- och ungdomsidoler motivera och inspirera till mer rörelseglädje.

 

Malum Software (”Things Planet”)

En mobilapplikation som smidigt identifierar din specifika elprodukt via mobiltelefonens kamera. Applikationens utformning med bilddatabaser och mönsteravkänning möjliggör en ny begagnatmarknad för reservdelar och riktar sig till både privatpersoner och företag.

 

Mattias Förkläde

Ett förkläde för besvärliga patientnära situationer som hjälper sjukvårdspersonal att arbeta patientsäkert och minska vårdrelaterade infektioner.

 

Pre Post Clinic

Pre Post Clinics plattform hjälper plastikkliniker att på ett hållbart, enkelt och hälsosamt sätt genomföra fler operationer med nya patienter och därigenom öka sina intäkter. Genom specifikt anpassad träning inför och efter operation får patienter bästa möjliga resultat.

Nya startups i UIC Business Build hösten 2021

Bollmaskin.se

Bollmaskin.se utvecklar världens första och bästa bollmaskin för padel och bygger en attraktiv prenumerationstjänst. Vi hjälper slutkund/spelare att genomföra egenträning av högsta kvalité. Padelhallarna får hjälp att drifta och administrera bollmaskinen samt bygga upp träningskulturen.

 

QAEM AB (Smarty3D)

Vår produkt Smarty 3D hjälper företag som vill skapa 3D-utskrifter åt kunder och företag som använder 3D-printing internt genom att automatisera order- och produktionshantering och minska tid- och resursslöseri med 75%.

 

RoundBit AB (Dendrit)

För vårdgivare som värnar om säker vård och god arbetsmiljö erbjuder RoundBit ett digitalt arbetsverktyg som visualiserar och effektiviserar läkarens arbetsflöde. De ersätter den handskrivna papperslappen och gör anteckningar till mer än bara anteckningar.

 

Virubustor AB

Nytt sätt att rena luft genom förbränningsmotorer.

 

Zeeds App AB

Vår applikation hjälper människor hitta mening i sitt liv, genom att definiera viktiga värderingar och skapa värderingsbaserade vanor.

 

 

 

För mer information:
Tommy Lindgren,UIC 

Mobil: 070-555 19 40

E-post: tommy.lindgren@uic.se

 

Om UIC
UIC (Uppsala Innovation Centre) erbjuder individuellt affärsutvecklingsstöd, kunskap, nätverk och finansiering till innovativa startups och tillväxtföretag inom alla branscher. Vi rankas av UBI Global som en av de fem bästa företagsinkubatorerna i världen. Vi arbetar nära näringslivet, bland annat genom ett stort nätverk av affärscoacher och ett tjugotal partner. UIC tar inga ägarandelar och ägs till lika stora delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. Vi ingår i Vinnovas program ”Inkubationsstöd – Excellens”. www.uic.se


Om UIC (Uppsala Innovation Centre)

UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens 5 bästa företagsinkubatorer enligt UBI Global. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, finansiering, kunskap och nätverk till nyskapande projekt och tillväxtföretag inom alla branscher som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. Vår målsättning är att bidra till att fler livskraftiga tillväxtföretag etableras. UIC-modellen innefattar bland annat affärsutvecklingsprogram för företagandets olika faser samt ett stort nätverk av handplockade affärscoacher från näringslivet som vägleder bolagen i deras affärsutveckling. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se