2021-08-12 16:16Pressmeddelande

Trelleborgs Energi sponsrar PGA Championship i Trelleborg

null

För fjärde året i rad sponsrar Trelleborgs Energi, Visit Trelleborg och Trelleborgs Hamn damgolftävlingen på Tegelberga GK. PGA-mästerskap för damer har spelats sedan 1997. Tävlingen är tourproffsens egna mästerskap och en mycket prestigefull tävling. Genom åren har många mästarinnor korats, där ibland Linda Wessberg, Caroline Hedwall, Catrin Nilsmark och Isabella Ramsay.

PGA Championship är proffsgolfarnas mästerskap. Det spelades för första gången i Sverige 1932. Alla svenska världsstjärnor har spelat tävlingen och många har segrat. Några exempel är Caroline Hedwall, Linda Wessberg och Catrin Nilsmark. PGA mästerskapen spelas i de flesta golfländer. I USA är PGA mästerskapen en major som vunnits av bland andra Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Suzann Pettersen och Inbee Park.

Det är fjärde året som Tegelberga Golfklubb står värd för en proffstävling för damer. Årets tävling ingår i Ladies European Tour Access Series, det vill säga undertouren till Ladies European Tour. I och med att tävlingen i år är en LETAS tävling och PGA mästerskap blir detta den största tävlingen klubben hittills arrangerat. Det råder inget publikförbud och tävlingen kan följas via klubbtv.nu

Till start väntas ett starkt startfält med proffs och amatörer från alla världsdelar. I anmälningslistan hittar vi proffs som vanligtvis spelar på tourer i USA och Europa och flera amatörer som representerat Sverige i landslagsuppdrag.

Trelleborgs roll för svensk golf

Trelleborgs läge i sydligaste Skåne med ett milt klimat, gör det möjligt att spela golf året om. Med anrika banor i fantastiska miljöer är det en optimal plats för golfspelare från Sverige såväl som utomlands. Från Falsterbo, Vellinge och Trelleborg, till Söderslätt och Österlen - här hittar golfentusiasten golfbanor med stor variation. Självklart knyts den rika golftraditionen ihop med vad mer Trelleborg kan erbjuda.

– Vår satsning för att stärka det lokala samhället på ett hållbart sätt, går ihop med vår vision om att skapa långsiktig gemenskap och glädje, oavsett om du bor här i Trelleborg eller är på besök. Självklart är vi med och sponsrar idrottslivet i Trelleborg, energi och idrott går hand i hand. Säger Magnus Sahlin, VD på Trelleborgs Energi, en av eventets huvudsponsorer.

  Stötta det lokala idrottslivet: Idrott och energi går ihop!

  Trelleborgs Energis initiativ Förenings-el gör att även deras kunder kan vara med och påverka lokalt genom att stötta valfri idrottsförening via sitt elavtal. Tecknar kunden Förenings-el sponsrar Trelleborgs Energi kundens valda idrottsförening med 200 kr för varje nytt avtal, och därefter 10 kr per månad. Läs mer om Förenings-el här: https://trelleborgsenergi.se/elhandel/sponsring-forenings-el/  Mer information

  PGA Championship by Trelleborgs Kommun är en golftävling som ingår i LETAS (Ladies Europen Tour Access Series). Totalt fem tävlingar i Sverige, PGA Championship by Trelleborgs Kommun har en prissumma på totalt 55.000 Euro, den 21-23 augusti spelas tävlingen på Tegelberga Golfklubb. Den 20 augusti spelas en Pro-Am, tre amatörer spelar i lag tillsammans med en tjej från startfältet.

  Se tävlingen online på Klubb TV

  KlubbTV sänder live från Tegelberga Golfklubb med start 11.00 måndag den 23 augusti. Följ även leaderboard som uppdateras regelbundet på nordicgolftour.se

  https://www.klubbtv.nu

  https://golf.se/nordicgolftour

  Tegelbergas tävlingssida
  https://www.tegelbergagk.se/pgachampionship2021

  Bilder får lov att användas fritt.

  Spelarbilder fotograf Göran Söderqvist: https://www.flickr.com/photos/goranphoto/albums/72157715522480243

  Tegelberga GK bilder fotograf Johan Hampf


  Om Trelleborgs Energi

  Trelleborgs Energi är ett modernt energibolag med sikte mot framtiden. Vi arbetar hållbart, innovativt och lokalt för att göra våra kunder till miljöhjältar, våra ägare stolta och Trelleborg till Sveriges mest klimatsmarta stad.


  Kontaktpersoner

  Melinda Frigyesi Almström
  Kommunikations- och Hållbarhetschef
  Melinda Frigyesi Almström