2022-11-21 12:00Persbericht

Zendure voorziet de Benelux van energie via Transcontinenta BV

Zendure distributie via Transcontinenta

De Transcontinenta BV kondigt met trots aan dat zij is aangesteld als exclusieve distributeur voor de Benelux van het merk Zendure. Zendure brengt een portfolio van robuust design, veelzijdige en toonaangevende oplossingen in snelgroeiende marktcategorieën zoals: draagbare power stations, draagbare zonnepanelen en energieopslagsystemen voor thuis.

De groei van Zendure valt samen met de snelle groei van de markt voor draagbare energieopslag die we nu meemaken. Draagbare power stations kunnen digitale camera's, drones, laptops en andere apparatuur opladen om stroomproblemen tijdens en buiten evenement, dagelijkse activiteiten of zelfs het starten van een voertuig in geval van nood op te lossen. Bovendien heeft de COVID-19 epidemie de manier veranderd waarop consumenten hun vrije tijd besteden. Zo zijn bijvoorbeeld korte dagtripjes, al dan niet met overnachting, en kamperen steeds populairder geworden. Vanuit het perspectief van het milieu is de industrie voor draagbare energieopslag een periode van explosieve groei ingegaan.

Opgericht in 2013 is Zendure één van de snelst groeiende energietechnologie-merken ter wereld. Met meer dan 60 innovatieve gepatenteerde technologieën en volledige eigen controle in de keten van batterijbeheersystemen, stroomomvormers, gelijkstroom, online diensten en app-ontwikkeling hebben de oplossingen van Zendure inmiddels een leidende positie op de wereldmarkt verworven.

Draagbare power stations

Sinds de oprichting heeft Zendure voortdurend innovatieve en bekroonde producten geïntroduceerd, die een doorbraak betekenden in de belangrijkste technologieën voor de opslag van energie en draagbare power stations. Zo introduceerde ze inmiddels de zeer populaire draagbare power stations als de SuperBase Pro 2000, SuperBase Pro 1500, SuperBase 1000M en SuperBase 600M.

Terwijl consumenten aan het kamperen zijn of zich voorbereiden op een stroomstoring, hebben ze een eenvoudige manier nodig om al snel een dozijn verschillende producten op te laden, waaronder ook zware apparaten. Situaties als deze kunnen eenvoudig worden opgelost met draagbare power stations van Zendure. De Zendure SuperBase Pro en de compactere SuperBase M draagbare power stations zijn juist ontworpen voor draagbaarheid en het geven van die noodzakelijke gemoedsrust.

De draagbare power stations van Zendure zijn de perfecte metgezel voor onder andere: stroomuitval thuis, campers en kamperen, werkzaamheden buitenhuis, varen, muziek evenementen, content creatie op locatie, elektrische auto nood back-up, off-grid activiteiten en vele ongekende andere mogelijkheden.

Draagbare zonnepanelen

Wanneer consumenten echt voor langere tijd van het net af willen zijn, is het gebruik van zonne-energie dé manier. Bovendien is zonlicht in principe gratis groene energie. Daarom heeft Zendure hun eigen 200W en 400W draagbare zonnepanelen ontworpen. Deze zonnepanelen gebruiken geavanceerde technologie om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. De nieuwe generatie monokristallijn zonnecellen maximaliseert de omzettingsefficiëntie en presteert tot 22,5% beter dan polykristallijn zonnepanelen met een vergelijkbare waardering bij weinig licht. Ze zijn daarnaast voorzien van verstelbare kickstand om het paneel, of meerdere panelen, in de ideale hoek te plaatsen voor een maximale opbrengst. De zonnepanelen van Zendure zijn gemakkelijk mee te nemen en uiteraard zo gemaakt dat ze de elementen en de gevaren tijdens het reizen kunnen weerstaan.

Indien een consument naar nog meer opslag op zoek is kunnen de draagbare zonnepanelen van Zendure ook met andere zonnepanelen in serie worden geschakeld. De Zendure SuperBase Pro 2000 kan bijvoorbeeld tot maximaal 1.800W laden. Met de Zendure 200W of 400W draagbare zonnepanelen kunnen gebruikers hun volgende kampeertocht of buitenavontuur zonder stroomzorgen ondernemen en onderwijl profiteren van duurzame energie. Of ze nu hun laptop cq smartphone opladen of hun koffie in de morgen willen zetten, een zonnepakket in combinatie met een Zendure SuperBase Pro of SuperBase M oplossing houdt hen eenvoudig aan de gang.

Plug & play energie opslagsysteem voor onder andere thuisbatterij

Onlangs lanceerde Zendure hun eerste plug & play energie opslagsysteem die heel gemakkelijk ook dienst kan doen als thuisbatterij: de Zendure SuperBase V. Ze haalden meer dan 5 miljoen dollar op via Kickstarter en kregen talrijke positieve aanbevelingen, zowel van geïnteresseerde gebruikers als van de relevante pers. De Zendure SuperBase V is het eerste en enige energie opslagsysteem als thuisbatterij met semi-solid state batterijen voor een grotere opslagcapaciteit en superieure veiligheid.

De Zendure SuperBase V is modulair uit te breiden en start met een capaciteit van 6,4kWh voor de basis unit tot 64kWh. Met zijn 120V/240V dual-voltage output, ondersteuning voor zonnepanelen en EV opladen, zet Zendure met de SuperBase V oplossing een nieuwe standaard voor energie management in en rond het huis. Een SuperBase V basis unit, gekoppeld aan de complementaire, modulair uit te breiden satelliet batterijen van Zendure, kan in slechts één uur 6,6kWh opslaan door zonne-energie en wisselstroom te combineren. Dit maakt dit energie opslagsysteem uitzonderlijk flexibel, veelzijdig en stelt het de gebruiker instaat om de SuperBase V oplossing toe te passen in situaties variërend van smart home tot zelfs het opladen van elektrische voertuigen, kamperen en off-grid gebruik.

Zendure ‘SuperCharged’

Stroom is geen privilege meer. Het is wat gezinnen, communities en economieën in stand houdt. Zendure is opgericht door iemand die zelf jarenlang zonder elektriciteit heeft moeten leven en begrijpt deze essentiële energiebehoefte.

Bryan Liu, CEO en oprichter van Zendure, zegt dan ook: "De stijgende energiekosten, recente natuurrampen, netwerkstoringen en gebrek aan toegang tot energie worden een kritieke zorg voor communities over de hele wereld. Zendure biedt oplossingen die zorgen voor energiezekerheid en kostenbesparingen op lange termijn. We zullen een reeks producten blijven uitbrengen, waaronder draagbare laadstations, kleinere apparaten voor buiten en energieopslagsystemen voor thuis, om trendy, modieuze, high-tech oplossingen te creëren die passen binnen de levensstijl van morgen. Dankzij het vertrouwen van onze investeerders in Zendure, zijn we in staat om onze visie om het toonaangevende merk in de draagbare, duurzame energie markt te worden, te realiseren."

Iedereen denkt aan duurzaamheid en de consumenten maken zich zorgen over de stijgende energiekosten en de toenemende impact op de planeet. Of het nu een zorg is voor het milieu, een manier om om te gaan met stijgende energiekosten of om een back-up plan te hebben voor die onzekere tijden, de behoefte aan toegang tot flexibele energie-oplossingen is belangrijker dan ooit geworden.

Beschikbaarheid

De draagbare power stations en zonnepanelen van Zendure zullen nog dit jaar al via Transontinenta verkrijgbaar zijn bij een grote verscheidenheid aan online en offline retailers bij u in de buurt. Het Zendure SuperBase V systeem en de oplossing voor thuisbatterij gebruik zullen, na de huidige eerste Kickstarter uitleveringen, in het eerste kwartaal van 2023 worden gelanceerd.


Onderwerpen: Energie

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen