2023-01-10 15:35Persbericht

Transcontinenta introduceert unieke FALCAM oplossingen voor filmers

FALCAM praktische oplossingen voor videoapparatuur

Transcontinenta BV kondigt met trots aan te starten als exclusieve distributeur voor de Benelux van het merk FALCAM. Dit merk richt zich sinds 2020 op de ontwikkeling, het ontwerpen en vervaardigen van praktische oplossingen voor videoapparatuur. Met de productfilosofie ‘klein maar buitengewoon, eenvoudig maar efficiënt’ ontwikkelt FALCAM praktische en ingenieuze producten van superieure kwaliteit, die content creators helpen hun flexibiliteit, efficiëntie en workflow te verbeteren. 

De naam ‘FALCAM’ is een samensmelting van de woorden ‘Falcon’ en ‘Camera’ en staat voor snelheid, creativiteit en originaliteit. FALCAM helpt content creators minder tijd te besteden aan die vervelende voorbereidingen voor de opnamen en zich juist volledig te kunnen concentreren op de creatie ervan. 

Alle FALCAM producten zijn zonder extra gereedschap of hulpmiddelen aan elkaar te koppelen. Zelfs voor één persoon, die met meerdere camera's werkt, is het gemakkelijk en eenvoudig om de apparatuur te bedienen en zo optimaal elk belangrijk moment vast te leggen. Het gemak en de snelheid waarmee een specifieke camera set-up gemaakt of veranderd kan worden is simpelweg verbluffend en zal menig filmer of fotograaf direct aanspreken. De producten en oplossing van FALCAM worden op diverse mediaplatforms door professionele filmmakers en fotografen al zeer geprezen. 

Het FALCAM assortiment is op dit moment onderverdeeld in vier productcategorieën:

  • Camera Cages
  • F22 Quick Release Systeem
  • F38 Quick Release Systeem
  • Geartree Systeem
FALCAM Camera Cages

Elke FALCAM Camera Cage wordt speciaal op maat gemaakt voor een bepaald merk én type camera. Op deze manier blijven alle op de camera aanwezige knoppen en schakelaars vrij voor gebruik en is ook het verwisselen van een accu geen enkel probleem. Zonder een Camera Cage heeft een camera eigenlijk maar weinig bevestigingspunten om uit te breiden. Het ergonomische ontwerp van elke FALCAM Camera Cage zorgt voor een comfortabele grip zelfs bij langdurig gebruik. De stevige en duurzame cages bieden naast een perfecte pasvorm ook direct een extra bescherming van de camera.

Wat een FALCAM Camera Cage uniek maakt is dat deze, naast het feit dat de cage al voorzien is van vele bevestigingspunten, te combineren is met alle accessoires van zowel het FALCAM F22 als het F38 Quick Release Systeem. Hierbij worden géén schroeven of moeren gebruikt, maar met één simpele klik wordt een specifieke snelkoppelingsplaat, extra grip, hendel of accessoire voet aan de cage bevestigd. En ook weer net zo snel verwijderd en verplaatst om de camera voor de volgende shoot te optimaliseren. Het verwisselen van een horizontale naar verticale opnamestand regelt de content creator in no time. Elke FALCAM Camera Case is voorzien van een luxe gezandstraalde geanodiseerde oppervlaktebehandeling, in Monet grijs, die onder verschillende lichthoeken de technologische esthetiek laat zien.

FALCAM F22 Quick Release Systeem

Het FALCAM F22 Quick Release Systeem is gebouwd rond een 22mm brede snelkoppelingsplaat voor de FALCAM Camera Cage, waardoor het gehele systeem kleiner en lichter is. Alle F22 accessoires zijn om ze vast te zetten eenvoudig op elkaar te schuiven en met één druk op de knop direct weer los te halen. Dus zonder het lastige en tijdrovende schroeven of aandraaien van de onderdelen. In een handomdraai zijn de talloze F22 Quick Release accessoires op de Camera Cage of op elkaar te bevestigen. 

Het F22 assortiment omvat talloze zeer praktische accessoires voor de creatieve en mobiele filmer of fotograaf. Zo zijn er diverse top- en side handgrepen voor op een FALCAM Camera Cage of  een DJI of Zhiyun gimbal, kantel en draaibare cold shoes voor monitoren, microfoons en lampen, snelkoppelingsplaten en magic arms. Daarnaast zijn er specifieke accessoires die gecombineerd worden met bijvoorbeeld GoPro en Insta360 Action Camera’s, diverse professionele kwaliteit zuignappen, voor gebruik op autos, boten etc., die volledig compatibel zijn met het F22 Quick Release Systeem.

FALCAM F38 Quick Release Systeem

Het FALCAM F38 Quick Release Systeem heeft als referentie dat het gebouwd is rond een 38mm brede snelkoppelingsplaat, waardoor het compatibel is met Arca Swiss. Net als bij het FALCAM F22 Quick Release Systeem, zijn ook alle F38 producten eenvoudig op elkaar te klikken en met één druk op de knop ook weer snel los te halen. Door de Arca Swiss compatibiliteit en de standaard ¼ en ⅜ inch schroefdraad, zijn de F38 producten te gebruiken in combinatie met een breed scala van video en fotografische apparatuur. 

De FALCAM F38 Quick Release Systeem categorie bestaat onder andere uit diverse kits, een set voor aan de schouderband van een rugzak of camerariem, kits voor DJI en Zhiyun gimbals en een plaat met dubbele schroeven. En uiteraard allemaal Arca Swiss compatibel dus optimaal te combineren met reeds bestaande camera's’, statieven of ander accessoires die de content creator al gebruikt. Alle F38 producten zorgen ervoor dat elke filmer of fotograaf zich voor 100% kan concentreren op content creatie. Zonder zich steeds maar weer bezig te moeten houden met het tijdrovend in en uit elkaar schroeven van de benodigde camera set-up.

FALCAM Geartree Systeem

Het FALCAM Geartree Systeem is een revolutionaire all-in-one oplossing voor elke content creator, YouTuber, live streamer, podcaster of gamer. Super snel en eenvoudig kan thuis of in de studio de meest ideale audio- en video-opstelling opgezet worden. Het modulaire Geartree Systeem bevat een verscheidenheid aan producten zoals bevestigingen, adapters, beugels, klemmen en andere accessoires, die snel met één klik geplaatst en aangepast kunnen worden al naar gelang de creatieve behoeften. De ongelooflijke veelzijdigheid uit zich onder andere in het feit dat alle elementen met één hand kunnen worden versteld om gemakkelijk de positie en de hoek van de apparaten die men gebruikt te veranderen.

En het mooie aan het Geartree Systeem is dat ‘boren’ en ‘schroeven’ nooit meer nodig is. Alle basisonderdelen en accessoires zijn gemaakt van duurzaam aluminium en roestvrij staal. De mogelijkheden rond het opstellen van veel gebruikte apparatuur als camera, microfoon, monitoren, licht, etc., voor YouTube, live streaming of gaming zijn eindeloos en in een handomdraai aan bijvoorbeeld een bureau te bevestigen. Content creators die thuis of in de studio werken kunnen al hun apparatuur na gebruik snel en strak rond de duurzame hoofdkolom vouwen voor minimale opslag, zodat hun creatieve werkruimte slechts 0,02 vierkante meter bedraagt. Het FALCAM Geartree Systeem verhoogt zo de productiviteit, maakt het de gebruiker gemakkelijk en houdt de benodigde apparatuur altijd binnen handbereik. En zeg nou zelf…opgeruimd staat netjes toch?

Beste rig accessoires voor een snelle systeemcamera video setup

Het filmen met een systeemcamera is populair: de beeldkwaliteit is prachtig en de prijs is relatief betaalbaar. Maar het realiseren van de perfecte opname kan soms een uitdaging zijn. Een camera rig biedt hier comfort en efficiëntie, maar het in elkaar schroeven van een rig kan een tijdrovende klus zijn die op den duur gaat frustreren. Gelukkig zijn er innovatieve camera rig accessoires van FALCAM die deze ergernis aanpakken. Lees op ons blog hoe snel en gemakkelijk het opzetten en uit elkaar halen van een camera rig kan zijn.

Beschikbaarheid

De FALCAM producten zullen binnenkort te verkrijgen zijn bij gespecialiseerde verkooppunten in de Benelux.


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen