2022-12-22 10:23Persbericht

Tamron brengt grote firmware-updates uit voor acht objectieven.

Tamron brengt grote firmware-updates uit

Transcontinenta BV., distributeur for Tamron Nederland, kondigt firmware updates aan voor acht van Tamron's meest populaire objectieven. Naast compatibiliteit met de onlangs uitgebrachte Android versie van de Tamron Lens Utility Mobile app, een bug fix, bieden ze ook enorme verbeteringen voor het autofocus en VC systeem.  

Tamron 20-40, 50-400, 28-75 G2 en 35-150 voor Sony E-mount 

Firmware v2.0 maakt het voor al deze objectieven voor de Sony E-mount mogelijk ze te gebruiken met de Android-versie van de Tamron Lens Utility Mobile app. Dit stelt de fotograaf en filmers in staat om live, en ter plaatse, aanpassingen te doen aan de functies en scherpstelkenmerken van het objectief. Dit alles kan eenvoudig gedaan worden door het objectief direct aan te sluiten op een Android Smartphone of tablet. De firmware-update v2.0 voor deze vier objectieven moet uitgevoerd worden via de USB-C poort op het objectief, aangesloten op de Tamron Lens Utility software op een laptop of andere computer.

  • Tamron 20-40 f/2.8 VXD voor Sony E-mount, model A062
  • Tamron 50-400 VC VXD voor Sony E-mount, model A067 
  • Tamron 28-75 f/2.8 VXD G2 voor Sony E-mount, model A063 
  • Tamron 35-150 f/2-2.8 VXD voor Sony E-mount, model A058 
Tamron 50-400 F/4.5-6.3 Di III VC VXD voor Sony E-mount
De firmware v2.0 voor de Tamron 50-400 model A067 brengt, naast de Android app ondersteuning, een enorme verbetering van de AF-detectie en tracking algoritmes. En dit zelfs op oudere AF-systemen zoals die van een Sony A6000, A7II, A7III, A7rII en A7rIII. Deze v2.0 update verbetert ook de nauwkeurigheid van de Sony eye tracking autofocus voor mensen, dieren en vogels. De autofocus is verder verbeterd door het minimaliseren van de tijd die nodig is om correct scherp te stellen na gericht te zijn op een onscherp onderwerp, zelfs bij beweging. Tot slot brengt deze update-ondersteuning voor de Sony AF assist-functie tijdens video-opnamen, voor een nog nauwkeurigere controle tijdens een opname.
Tamron 150-500 F/5-6.7 Di III VC VXD voor Sony E-mount
Firmware v3.0 geeft het Tamron 50-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD model A057S objectief dezelfde verbeterde AF-algoritmen als de v2.0 update voor de Tamron 50-400. Deze enorme verbetering van de AF-tracking algoritmes en het opnieuw scherpstellen op bewegende onderwerpen, maakt deze compacte 150-500mm super telezoom de perfecte keuze voor natuur-, vogel- en sportfotografen. Voor filmmakers is het goed om te weten dat deze update de Sony AF assistentie functionaliteit tijdens video-opnames brengt. De firmware update voor de 150-500mm wordt uitgevoerd via de Sony camera body met de Tamron update software
Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD voor Fuji X-mount

Firmware v3.0 voegt live stabilisatie toe aan de Fuji X camera "Shooting" stabilisatie modus, wanneer de camera in continue autofocus staat. Dit is ideaal voor fotografen die vaak onderwerpen volgen met gebruik van de "back-focus knop" of met half ingedrukte ontspanknop. Na de update blijft de lensstabilisatie actief zolang de "back-focus knop" of de halve ingedrukte ontspanknop gebruikt wordt. Dit is een grote verbetering voor foto- en videografen, die hiermee het beslissende moment kunnen vastleggen met een stabiele zoeker en uiteindelijke scherpe opname. De Tamron lens VC werkt wanneer de ontspanknop half wordt ingedrukt en de "IS MODE" van de camera is ingesteld op "SHOOTING", en de "FOCUS MODE" op "AF-C". Firmware updates voor Tamron objectieven voor de Fuji X camera's worden uitgevoerd door de nieuwe Tamron firmware te downloaden op een geformatteerde geheugenkaart en de update functie in de Fuji camera te gebruiken. 

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD voor Fuji X

Firmware v2.0 zal dezelfde live VC stabilisatie toevoegen aan de Fuji X camera "Shooting" stabilisatie modus, wanneer de camera in continue AF staat, als voor de Tamron 18-300mm voor Fuji X. Ook deze firmware update wordt uitgevoerd door de nieuwe Tamron firmware te downloaden op een geformatteerde geheugenkaart en de update functie in de Fuji camera te gebruiken. 

Tamron 18-400 F/3.5-6.3 Di II VC HLD voor Canon EF

De Firmware v3.0 voor de Tamron 18-400mm met Canon EF-vatting, kan door de gebruiker van het objectief zelf worden uitgevoerd via de Tamron TAP-In Console. Deze update verhelpt een probleem met Canon EOS R7- en EOS R10-camera's, waarbij de AF-communicatie door een timingfout kon worden onderbroken bij het in- en uitschakelen van de camera. 


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen