2022-06-16 10:00Persbericht

Nieuw: Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD (B070x) voor FUJIFILM X

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD B070x for FUJIFILM X

Transcontinenta B.V., distributeur voor Tamron in Nederland, introduceert een nieuw lichtsterk zoomobjectief voor Fujifilm APS-C mirrorless camera’s: de Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD Model B070x

Sinds de introductie in 2021 heeft de Sony FE-versie van de Tamron 17-70mm F2.8 VC RXD vele prijzen gewonnen in de categorie standaard zoomobjectieven, waarbij de uitmuntende optische prestaties en het compacte & lichtgewicht ontwerp als belangrijke punten genoemd werden.  Nu zullen Fuji X mount mirrorless camera gebruikers dezelfde mogelijkheid hebben om dit haarscherpe en VC optisch gestabiliseerd objectief aan te schaffen om zo het beste te halen uit de ongelooflijke sensor van hun Fujifilm X mount mirrorless camera’s.

Unieke VC AI-technologie voor stabiele video-opnamen

Dit Tamron 17-70mm objectief heeft een maximaal diafragma van F2.8 over het gehele 4,1x zoombereik. Hiermee wordt het brandpuntsbereik van omgerekend 25,5-105mm bestreken. Het kleine en lichte ontwerp is uitgerust met tamron’s befaamde VC-mechanisme (vibratiecompensatie) om cameratrillingen tot een minimum te beperken, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van unieke AI-technologie bij video-opnamen. Scherpstellen gaat zowel snel als stil met Tamron's RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) AF-motor en het optische ontwerp heeft een geweldige controle, waardoor het "ademen" van de scherpstelling tot een minimum beperkt blijft. Deze twee kenmerken maken dit objectief zeer geschikt voor videografen en fotografen die uitstekende resultaten willen behalen met een mirrorless camera met verwisselbare objectieven. 

Krachtige macro-mogelijkheden op slechts 19 centimeter!

Voor extra creatieve mogelijkheden biedt de 17-70mm F2.8 een zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 19 cm in groothoekstand en 39 cm in telestand. Hierdoor kan bijvoorbeeld een bloem of vlinder beeldvullend in beeld gebracht worden. De 17-70mm is goed beschermd tegen de elementen met een vochtbestendige constructie met afdichtingen om alle bewegende oppervlakken van de behuizing te beschermen. Een fluorcoating op het voorste element weert water, vuil en olie af, zorgt ervoor dat de frontlens gemakkelijk schoon te maken is. De filtermaat van 67 mm is dezelfde als die van de Tamron 18-300 mm voor Fuji X-vatting, zodat u gemakkelijk polarisatie, ND en andere filters kunt verwisselen tussen de objectieven. 

Het grote zoombereik en de hoge beeldkwaliteit geven nieuwe mogelijkheden voor het vastleggen van alle bijzondere momenten in je leven. En dit dan met de fijnst mogelijke details, zowel in foto als in video.

Unieke eigenschappen:
  •  's Werelds eerste lichtsterke 4,1x zoomobjectief voor APS-C-camera's met een zoombereik van 17-70mm

  • Uitstekende optische prestaties door 2 GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen en een hybride asferisch element 

  • Nieuwe Tamron VC, met AI-technologie, is uiterst effectief voor video-opname

  • Minimale scherpstelafstand van slechts 19cm (in de groothoek stand)

  • Uiterst compact met een lengte van slechts 119,6mm en een gewicht van 530 gram
  • Vochtbestendige constructie voor extra bescherming tegen de elementen

  • De stille Tamron RXD AF-stappenmotor is perfect voor het maken van video’s

  • Sterke onderdrukking van “Focus breathing” tijdens het scherpstellen

  • 5 jaar garantie door Tamron Europa (na registratie)
Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD B07x voor Fuji X-vatting is vanaf half juli beschikbaar bij de officiële Tamron Dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt € 949,99 inclusief btw.


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen