2023-02-28 08:00Persbericht

Nieuw: SAMYANG AF 75mm F1.8 X voor Fujifilm X-Mount

SAMYANG AF 75mm F1.8 X voor Fujifilm X-Mount

Transcontinenta, distributeur van Samyang in de Benelux, introduceert de nieuwe Samyang AF 75mm F1.8 X voor Fujifilm X-Mount camera’s.

Dit nieuwe Samyang autofocus tele-objectief is met zijn 257 gram verrassend licht van gewicht en past daardoor perfect bij de compacte Fujifilm APS-C X-mount camera's. De AF 75mm F1.8 X is tot wel twee maal lichter dan vergelijkbare objectieven van dit moment. Het is perfect voor fotografie, maar ook geschikt voor het maken van video-opnamen. Door het lichte gewicht is het bijvoorbeeld zeer goed te gebruiken op een gimbal. De Samyang AF 75mm F1.8 X heeft een brandpuntsafstand van 112,5 mm, rekening houdend met de 1.5x cropfactor van APS-C, is daardoor perfect voor portret-, straat- en natuurfotografie.

Deze compacte prime biedt uitstekende prestaties dankzij de 50 jaar ervaring die Samyang als bedrijf heeft op het gebied van het ontwerpen van objectieven. De twee HR (High Refractive) en drie ED (Extra-Low Dispersion) glaselementen van deze nieuwe AF 75mm F1.8 X zorgen voor een verbluffend contrast en hoge resolutie over alle gedeeltes van het beeld. Dit objectief bevat trouwens geen enkel asferisch lenselement, waardoor het een zacht en verfijnd bokeh-effect creëert. Zoals gezegd is de Samyang AF 75mm F1.8 X ook zeer geschikt voor het maken van video-opnamen, dankzij het stille en snelle autofocussysteem en de nieuwe ‘Preset Aperture Control’ functie op de ‘Custom Switch - Mode 2’. Hiermee kunnen gebruikers van Fujifilm camera's de scherptediepte soepel regelen zonder geluid of trillingen in de (video)opname. 

Tot slot valt nog te melden dat de AF 75mm F1.8X onder alle (weer)omstandigheden te gebruiken is door speciale afdichtingen op maar liefst vijf punten op de behuizing. Dit voorkomt schade of verontreiniging door het binnendringen van stof, regen of sneeuw.

Belangrijkste kenmerken:
 • Compact formaat en licht van gewicht.
  De Samyang AF 75mm F1.8 X is met zijn lengte van 69mm en een gewicht van 257 gram, het kleinste en lichtste autofocus tele-objectief voor de Fuji X-mount.
 • Uitmuntende resolutie over alle delen van het beeld.
  De 2 HR (High Refractive) en 3 ED (Extra-Low Dispersion) glaselementen van deze nieuwe AF 75mm F1.8 X zorgen voor een verbluffend contrast en resolutie over het gehele beeld. 
 • Fraaie onscherpte in de achtergrond door zachte bokeh.
  Het negenbladig diafragma, de hoge lichtsterkte en de optische constructie zorgen voor een bijzonder mooie bokeh.
 • Snelle en nauwkeurige automatische scherpstelling
  De autofocus van de Samyang AF 75mm F1.8 X volgt het onderwerp snel en nauwkeurig, en werkt geruisloos in de video-opnamemodus.
 • Twee Custom Switch standen
  Op dit objectief is een, voor Fujifilm X-Mount, nieuwe functie beschikbaar. Met de ‘Preset Aperture Control’ van de ‘Custom Switch - Mode 2’, kan de scherptediepte eenvoudig ingesteld worden tijdens het filmen met autofocus. En dit zonder geluid of trillingen.
  De ‘Custom Switch - Modus 1’ werkt met de functie ‘Focus Control’ in de MF-opnamemodus, zodat je nauwkeurig handmatig kunt scherpstellen door aan de scherpstelring te draaien.
 • Moderne design met spatwaterdichte afdichtingen
  Ook de AF 75mm F1.8 X heeft het stijlvolle Samyang AF 2e generatie design en op vijf verschillende plaatsen zijn afdichtingen aangebracht tegen (weers)invloeden van buitenaf.
Beschikbaarheid en prijs

De SAMYANG AF 75mm F1.8 X voor de Fujifilm X-Mount zal naar verwachting vanaf half maart 2023 verkrijgbaar zijn bij de Samyang dealers in de Benelux. De adviesverkoopprijs bedraagt € 499,99 inclusief btw. Bekijk hier het overzicht van de SAMYANG dealers.


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen