2023-06-27 12:46Persbericht

Nieuw: Other World Computing 1TB en 2TB Atlas Ultra CFexpress kaarten

Other World Computing 1TB en 2TB 
Atlas Ultra CFexpress kaarten

Transcontinenta BV, distributeur van OWC voor de Benelux, kondigt vandaag de uitbreiding aan van het OWC Atlas Ecosysteem met de OWC Atlas Ultra CFexpress 1TB en 2TB geheugenkaarten. Other World Computing® is de toonaangevende leverancier van complete oplossingen voor computerhardware, accessoires en software voor particuliere en zakelijke klanten met veeleisende foto- en videoprojecten.

De twee nieuwe geheugenkaarten met hoge capaciteit bieden een ongelofelijke schrijfsnelheid van 1700MB/sec en een werkelijke leessnelheid van 1850MB/sec, evenals een ultrabetrouwbare minimale constante schrijfsnelheid van 1500MB/sec. Deze hoogwaardige Atlas Ultra CFexpress-kaarten zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse extreme gegevenseisen en stellen professionele filmmakers in staat om verbluffend levensechte 8K RAW-video vast te leggen met videocamera's zoals de RED V-Raptor/XL en Komodo-X, en high-end professionele mirrorless camera's zoals de Nikon Z8 en Z9 of Canon R5C.

"Naarmate de beeldresolutie en kleurdiepte toenemen, wordt de opnametijd korter. Deze kaarten met een hogere capaciteit zijn de perfecte oplossing voor langere opnametijden bij de hoogste resoluties en bitrates. De grotere capaciteitspunten zijn ook ongelooflijk efficiënt, waardoor we de beste lees-, schrijf- en workflowoptimalisatie krijgen," zegt Ian Stone, Category Manager voor OWC-geheugenkaarten. 

Dankzij het uiterst grondige kwaliteitscontroleproces van OWC kunnen gebruikers onbevreesd opnamen maken in de wetenschap dat de Atlas Ultra CFexpress-kaarten feilloos de snelheid en gegevensintegriteit leveren die nodig zijn, wanneer je maar één kans hebben om het moment vast te leggen. Atlas Ultra geheugenkaarten zijn bestand tegen de zwaarste omgevingsomstandigheden, waaronder röntgenstraling, UV, schokken, vallen en extreme temperaturen. Maak opnamen, sla ze op en deel ze met het vertrouwen dat je creatieve werk - en je back-up - beschermd zijn op elke kaart.

De nieuwe capaciteiten completeren een uitgebreid ecosysteem van kaarten, lezers en software. OWC is niet uit op het maken van losse oplossingen, maar op een reeks producten die ontworpen zijn om de workflow van de creatieve professional naadloos en sneller te laten verlopen. De unieke Innergize™-software van OWC werkt met alle Atlas-kaarten om ze "fris" uit de doos te houden gedurende de hele levenscyclus van het product, en wordt gratis meegeleverd bij de nieuwe Atlas Ultra-kaarten van 1 en 2 TB.

Het OWC Atlas Ecosysteem

OWC heeft de uitgebreidste reeks hardware- en softwareoplossingen ontwikkeld om iedereen in het creatieve proces van opname tot eindresultaat te ondersteunen. Het OWC Atlas Ecosysteem is de eerste stap in het proces om ervoor te zorgen dat foto- en videografen de noodzakelijke tools hebben om hun visie van camera naar publiek te brengen.

Atlas geheugenkaarten
OWC Atlas CFexpress en SD-geheugenkaarten geven fotografen en videografen flexibiliteit en keuze, afhankelijk van hun camera's en hoe ze deze gebruiken. De geheugenkaarten van Atlas zijn getest onder de meest belastende instellingen die elk type kaart aankan. Ze slaan onvervangbare content veilig op en leveren prestaties en betrouwbaarheid volgens de OWC-specificaties.

Atlas Kaartlezers
Ga van opname naar bewerking met een reeks bus-aangedreven Atlas draagbare kaartlezers en met SD- en CFexpress-kaartlezers uitgeruste OWC docks- en opslagoplossingen. OWC-geheugenkaartlezers, zoals de Atlas FXR, zijn speciaal ontworpen en uitgebreid getest op effectieve warmteafvoer, zodat Atlas geheugenkaarten maximale prestaties blijven leveren zonder te haperen.

OWC Innergize™ software
De OWC's Innergize software is een integraal onderdeel van het ecosysteem dat speciaal ontworpen is voor OWC Atlas geheugenkaarten en lezers. Innergize biedt gezondheidsmonitoring om ervoor te zorgen dat de kaart gezond is voordat de opname begint. Firmware-updates op locatie zorgen ervoor dat kaarten en lezers optimaal werken met toekomstige camera's. Een kaartreiniging zorgt ervoor dat er geen frames verloren gaan bij het maken van video-opnamen of continu foto-opnamen.

OWC Copy That®
De OWC Copy That software is ontworpen voor wanneer gebruikers hun opnamen hebben vastgelegd en deze snel en nauwkeurig moeten overzetten naar back-ups, editors, producenten, regisseurs en andere belanghebbenden. OWC Copy That stroomlijnt het kopieerproces met bliksemsnelle, geverifieerde kopieën van bestanden naar enkele of meerdere bestemmingen.

Prijzen en beschikbaarheid

De OWC Atlas Ultra CFexpress 1TB en 2TB kaarten zijn in de nabije toekomst verkrijgbaar via geselecteerde dealers in de Benelux.

Over Other World Computing (OWC)

Other World Computing (OWC) is opgericht in 1988 en biedt Mac- en PC-enthousiastelingen betrouwbare computer, accessoires en softwareoplossingen op zowel consumenten- als professioneel niveau. In tegenstelling tot onze wegwerpwereld, zijn de producten van OWC ontworpen om de levenslange basis te vormen van een persoonlijk en/of professioneel digitaal leven, van vastlegging tot voltooiing, zodat gebruikers hun investeringen in technologie kunnen maximaliseren. Het bedrijf heeft zijn hoogwaardige langetermijnoplossingen voor creatieve professionals uitgebreid naar de zakelijke markt, het MKB en de onderwijsmarkt. OWC's bekroonde team van technologen, ingenieurs, creatieven en professionals hebben een passie voor het verbeteren van technologie en zijn toegewijd aan het leveren van de beste oplossingen die lang meegaan, en tonen echt leiderschap in het duurzaam uitvoeren hiervan, ten gunste van iedereen. Meer informatie op OWC.com/green.



Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen