2022-07-01 06:30Persbericht

B+W Filter staat al 75 jaar voor topkwaliteit "Made in Germany".

Transcontinenta Newsroom main visual B&W filters 75 years

Transcontinenta BV, distributeur B+W Filters in Nederland, feliciteert vandaag B+W Filter, het befaamde Duitse merk voor amateur- en beroepsfotografen, met hun 75-jarig bestaan. Een feestelijke gelegenheid om zowel terug te blikken, als bewonderend te kijken naar een zeer succesvolle driekwart eeuw, waarin het bedrijf een wereldwijde reputatie heeft opgebouwd als fabrikant van hoogwaardige en innovatieve filters.

Filters zijn onmisbare accessoires voor al diegenen die meer van hun fotografie verwachten dan het standaardwerk. De juiste filters helpen fotografen zich uit te drukken en hun boodschap over te brengen, bijvoorbeeld door kleuren te versterken, contrasten te versterken of speciale effecten te creëren. De mogelijkheden zijn ongelooflijk divers.

Dat wisten Walter Biermann en Johannes Weber al in de jaren veertig van de vorige eeuw. En zo richtten zij in juli 1947 de "Optische Spezialwerkstätten Biermann + Weber" op in Berlijn. Na hun verhuizing naar Wiesbaden in 1958, leidde hun zoektocht naar verdere technische innovaties al snel tot een samenwerking met Jos. Schneider Optische Werke (Schneider-Kreuznach), die het bedrijf in 1985 overnam.

B&W filter slogan Transcontinenta Newsroom

De ontwikkeling van de MRC-coating markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van B+W Filter. In het midden van de jaren negentig was het merk de eerste fabrikant ter wereld die deze technologie introduceerde. En tot op de dag van vandaag is het nog steeds een van de beste coatings op de markt. In de jaren 2000 leidden verder onderzoek en verbeteringen tot de introductie van de MRC nano coating, die de antireflectie-technologie naar een geheel nieuw niveau bracht. In 1988 breidde B+W Filter zijn portfolio uit met speciale polarisatiefilters, ontwikkeld door de Duitse pionier Erwin Käsemann.

De kwaliteitsnormen van B+W Filter zijn state-of-the-art en worden voortdurend geactualiseerd. Het hart van elk B+W Filter is een gepolijst en fijn geslepen glassubstraat. Zelfs de kleinste afwijkingen maken een groot verschil in het resultaat van de filters. Daarom is het streven naar hoge kwaliteitsnormen en verdere innovaties van het grootste belang voor dit Duitse merk.

Vandaag viert B+W Filter zijn 75e verjaardag op passende wijze en denkt daarbij in de eerste plaats aan zijn klanten. Zo is het jubileumjaar veelbelovend begonnen met de marktintroductie van twee nieuwe filterlijnen - BASIC (ter vervanging van de F-Pro lijn) en MASTER (ter vervanging van XS-Pro). B+W Filter introduceerde ook een nieuw verpakkingsconcept met hoogwaardige lederen etuis. En tenslotte heeft het Duitse merk opnieuw geïnvesteerd in nieuwe veiligheidsnormen en een geoptimaliseerd veiligheidslabel gepresenteerd, om de authenticiteit van zijn filters te garanderen. Tot slot kondigt B+W Filter hierbij alvast een grote verrassing aan voor de tweede helft van het jaar.

Mijlpalen in de 75 jaar van B+W Filter:
 • 1 July 1947 
  Opgericht in Berlijn door Johannes Weber en Walter Biermann "Optische Spezialwerkstätten Biermann + Weber"

 • 9 April 1985 
  Overname door "Jos. Schneider Optische Werke GmbH Bad Kreuznach" (Schneider-Kreuznach) 

 • 1990 
  Introductie polarisatiefilter volgens Käsemann (KSM) 

 • 1996  Introductie van de MRC coating 

 • 2002 
  Introductie Soft Pro 

 • 2004 
  Introductie Digital Pro 

 • 2010 
  Introductie MRC nano coating 

 • 2014 
  Introductie "HTC High Transmission Circular Käsemann Polarisatiefilter 

 • 2018 
  Introductie van roterende filterbevestiging met verbeterde afwerking voor een soepele bediening 

 • 2020 
  Introductie T-Pro 

 • 2021 
  Introductie BASIC en MASTER

 • 2022 
  75 jaar bestaan van B+W Filter 

Over de Schneider Groep:

De Schneider Groep is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en fabricage van hoogwaardige objectieven en filtersystemen voor de foto-, film- en industriële sector. Het hoofdmerk "Schneider-Kreuznach" staat al tientallen jaren voor toonaangevende technologie uit Duitsland. In de industrie worden zij onder andere ingezet voor optische inspectie en 3D-metingen. In de filmindustrie ontvingen hun producten meermaals de Scientific and Technical Award (de zogenaamde "technologie-Oscar") en fotografen waarderen de B+W filters. De Schneider Groep omvat Jos. Schneider Optische Werke GmbH, opgericht in Bad Kreuznach in 1913, de gelijknamige dochteronderneming in Singapore, en de bedrijven Schneider Optics (New York, Los Angeles), Schneider Optical Technologies (Shenzhen) en Schneider Asia Pacific (Hongkong). Bij de Schneider Groep werken wereldwijd ongeveer 500 mensen, waarvan 315 op het Duitse hoofdkantoor.

Bezoek voor een zeer uitgebreid overzicht van alle beschikbare B+W filters en hun toepassingen de B+W Filter website


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen