2023-11-09 11:00Persbericht

Billingham viert 50-jarig jubileum met gelimiteerde editie tassen

Billingham viert 50-jarig jubileum met gelimiteerde editie tassen

Billingham viert zijn 50e verjaardag, een reis van toewijding en innovatie die begon in 1973. Oprichters Ros en Martin Billingham begonnen thuis met het maken van vis- en jachttassen, gedreven door een passie die al snel leidde tot de creatie van hun iconische cameratassen. Toen New Yorkse fotografen hun vistassen gebruikten voor hun camera-uitrusting, leidde dit tot de creatie van de System 1 cameratas, nu bekend als de 550. Dit was het begin van een tijdperk dat leidde tot wereldwijde erkenning en samenwerkingen met bekende cameramerken. Billingham's toewijding aan kwaliteit en gemeenschap blijft weerklank vinden in de hele fotografische industrie.

De vastberadenheid van Billingham is nooit verslapt, zelfs niet toen de industrie sceptisch werd. Hun veerkracht wierp zijn vruchten af toen veelgeprezen fotografen als Lord Lichfield, Terence Donovan en David Bailey erbij betrokken raakten, wat hun nalatenschap verder verstevigde. Journalistieke steunbetuigingen volgden al snel en vulden hun orderboek compleet. Nu ze hun 50e verjaardag vieren, zijn Billingham cameratassen een wereldwijd fenomeen, te zien in films, omarmd door filmploegen en geassocieerd met iconische cameramerken. Deze mijlpaal gaat niet alleen over producten, maar over de relaties en integriteit die de hoeksteen vormen van de duurzame geschiedenis van Billingham.

Limited Edition tassen

Om te vieren dat Billingham 50 jaar in Engeland produceert, introduceren ze een gloednieuwe, strikt gelimiteerde kleurencombinatie van hun populairste tassenassortiment: Zwart canvas/zwart leer/rode stiksels. De tassen zijn met de hand gemaakt van eersteklas drielaagse waterdichte stof met een kern van 'StormBlock' butylrubber. Deze tassen beloven een leven lang waterdicht te blijven zonder dat ze tussentijds opnieuw waterdicht gemaakt hoeven te worden. De aandacht voor duurzaamheid strekt zich uit tot de fijnste top-grain, plantaardig gelooid leer, massief messing bevestigingen en schuimvulling met een hoge dichtheid en gesloten cellen - een bewijs van Billingham's niet aflatende inzet om fotografische apparatuur te beschermen met elegantie en betrouwbaarheid.

Zoals alle tassen van Billingham zijn deze limited edition modellen gemaakt om te voldoen aan de eisen van zowel professionals, als liefhebbers. Elke tas heeft een strenge inspectie ondergaan voordat hij de fabriek van Billingham verlaat en krijgt een uniek serienummer en vijf jaar fabrieksgarantie.

Unieke kenmerken
  • Elke tas in deze kleur wordt wereldwijd beperkt tot slechts 100 stuks.
  • De tassen krijgen een uniek label in de naad genaaid met "Billingham Made in England" aan de ene kant en "50 Years Limited Edition" aan de andere kant. De tekst op dit label is in rood.
  • Ze worden geleverd met een limited edition zwart leren schouderstuk met rode stiksels. Een schoudervulling wordt normaal gesproken niet standaard meegeleverd met deze tassen. Deze speciale schoudervullingen zijn ook niet los verkrijgbaar als accessoire.
  • Ook inbegrepen is een limited edition Billingham 50e zwarte hoes met trekkoord. Deze worden momenteel ook niet meegeleverd met andere Billingham-tassen, en zijn ook niet verkrijgbaar als losse accessoires.
  • De voering is in de traditionele olijfgroene kleur.
Beschikbaarheid

Deze Billingham-tassen zullen in volledig zwart met rode stiksels verkrijgbaar zijn als limited edition bij de Leica Store Amsterdam en enkele geselecteerde Billingham-dealers in de Benelux: Billingham 50 Jaar 72, 50 Jaar Hadley Digital, 50 Jaar Hadley Small, 50 Jaar Hadley Small Pro, 50 Jaar Hadley Pro, 50 Jaar Hadley Pro 2020, 50 Jaar Hadley One, 50 Jaar Mini Eventer.


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, Belgiƫ en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen