2023-09-28 09:22Nieuws

Nieuwe firmware voor Leica SL modellen en eenvoudiger registratieproces

Nieuwe firmware voor Leica SL modellen

Leica is continu bezig om de mogelijkheden van hun camera's te optimaliseren en te verbeteren aan de hand van input van de gebruikers. Met deze updates worden er continu vernieuwingen toegevoegd aan bestaande camera’s. Leica streeft ook al jaren naar een hoog gebruiksgemak van de camera’s, en heeft dat gemak nu ook doorgevoerd in het registratieproces voor de garantie en de Leica gebruikersomgeving.

Leica firmware updates voor alle SL modellen

Leica brengt firmware-updates uit voor de Leica SL (Type 601), Leica SL2 en de Leica SL2-S. De firmware-updates zijn vanaf nu wereldwijd beschikbaar via de Leica website en via de Leica FOTOS app.

Firmware versie 5.2.0 voor Leica SL2 en SL2-S

  • Ondersteuning van de nieuwe en extra krachtige BP-SCL6 accu. De Leica BP-SCL6 is een oplaadbare lithium-ion accu met hoge prestaties en werd speciaal ontwikkeld voor de Leica Q3. Deze accu heeft 17% hogere prestaties vergeleken met het vorige type: BP-SCL4. De capaciteit bedraagt 2200 mAh (8,4 V).

  • Ondersteuning van nieuwe Leica M objectieven

  • Oplossing van kleine onvolkomenheden in de vorige firmware (bugfixes)

Firmware versie 4.0 voor Leica SL Type 601
  • Ondersteuning van Profoto remote flit controle (Profoto Remote)
  • De lijst met automatisch detecteerbare Leica M objectieven is uitgebreid.

Vereenvoudigd registratieproces Leica gebruikers

Vanaf nu zullen OR-tag labels gebruikt worden voor alle Leica SL-, M- en Q body's, en voor bijna alle objectieven. Deze labels kunnen eenvoudig gescand worden met een smartphone, wat zorgt voor een snelle en gebruiksvriendelijke registratie. Om de nieuwe workflow voor productregistratie workflow te implementeren, werden er aanpassingen gedaan aan zowel de verpakkingsproductielijn, als het Leica User Account platform.

Vanaf nu worden er gepersonaliseerde QR-codes gegenereerd, die het materiaalnummer en serienummer bevatten voor elk individueel product. Deze QR-codes worden op de garantie flyer, productverpakking en het certificaat geprint. Zodra de QR-code is gescand, wordt de Leica eigenaar automatisch doorgestuurd naar een landingspagina waar zijn product gemakkelijk kan worden geregistreerd. Het serienummer en het typenummer zijn al automatisch ingevuld in het registratieformulier, dus handmatige invoer is niet meer nodig. Hierdoor worden fouten bij het overtypen van de materiaal en serienummers voorkomen.


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen