2023-08-30 11:41Pressmeddelande

Skördefest Jämtland Härjedalen är i år ännu större!

Rikard Backskog, ansvarig för Skördefest Jämtland HärjedalenRikard Backskog, ansvarig för Skördefest Jämtland Härjedalen

Helgen den 9-10 september är det dags för Skördefest Jämtland Härjedalen och i år deltar hela 27 gårdar och över 65 utställare!

Rikard Backskog från Torsta är ansvarig för Skördefest och han är glad över det stora antalet deltagare.

- Så här många deltagande gårdar har vi inte haft förut, i alla fall inte sedan jag tog över, så det är väldigt kul.

Förutom att besökarna får lära sig mer om matens ursprung, livet på landet, att få smaka och handla lokalproducerad mat och hantverk så uppskattar utställarna direktkontakten med konsumenterna, berättar Rikard.

- Det produceras väldigt mycket bra i Jämtland Härjedalen och det förtjänas att visas upp. Genom Skördefesten kan gårdarna och utställarna visa upp deras produkter så besökarna får möjlighet att se allt det goda och härliga som finns i deras närhet.

Skördefesten har deltagande gårdar från Storhagen i Söder till Huså i väster, Rögrinna i öst och Skärvången i Norr. På de deltagande gårdarna finns också alltså totalt minst 65 utställare.

- Utbudet i år är verkligen imponerande. Det är allt ifrån grönsaker, mathantverk, lerhantverk, hemmakompostering, grisar på rot, 150 olika sorters pelargoner, sylter, honung, ostar, charkuterier, köttlådor, fika, matservering, prova på ridning, handgjorda korgar, keramik, garn, renkött, ägg, rökt fisk och mycket mer. Jag ser väldigt mycket fram mot årets Skördefest, avslutar Rikard Backskog med.
Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt
Rikard Backskog
Rikard Backskog