2023-05-05 07:20Pressmeddelande

Betessläpp på Torsta!

Betessläpp på Torsta i Ås. Foto: TorstaBetessläpp på Torsta i Ås. Foto: Torsta

Nu är det dags för Torstas kossor att springa ut på grönbete!

Lördag den 13 maj klockan 10 öppnar gården och klockan 11 springer kossorna ut på grönbete! Vi rekommenderar att vara på plats senast 10.40 för att inte missa när korna springer ut.

Det händer även en del annat under dagen. Norrmejerier bjuder på mjölk och bulle. Maskiner och traktorer från Torsta Gårdsbruk kommer visas och det finns möjlighet att provsitta dessa och Torsta Gårdsrestaurang öppnar upp för lunchbuffé efter att kossorna har sprungit ut. 

Efter Betessläppet är det skogsdag för barn klockan 12-14 i skogen vid Torsta, anordnat av organisationen Skogen i skolan. Se på karta här: https://goo.gl/maps/3kDPViMVZgq4oLP5A

Skogen i skolan firar 50 år och det kommer att firas med tipsrunda, lekar och övningar i skogen. Skolskogen, som har fått ett nytt vindskydd, kommer attt nyinvigas!

Det är fri entré och fri parkering. Torsta håller till på Ösavägen 20 i Ås.

Kontakt: 

För Betessläpp: Gert Åhlund, gert.ahlund@torsta.se, 070 329 19 10

För Skogen i skolan: Ragnar Fredholm, ragnar.fredholm@torsta.se, 070-642 84 58

 


Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt
Gert Åhlund
Driftledare Torsta Gårdsbruk
Gert Åhlund