2020-04-16 08:21Pressmeddelande

The Viking Museum presenterar Livsarkivet som ny, officiell partner!

The Viking Museum och Sveriges Begravningsbyråers Förbund har skrivit ett 1-årigt partneravtal, med möjlighet till förlängning. Avtalet innefattar primärt kommunikation av Livsarkivet i The Viking Museums kanaler och utrymme i utställningslokalen. Partnerskapet är fokuserat till en ny utställningsdel som nu byggs inne i museet.

”Vi är glada och tacksamma över Livsarkivets partnerskap till vårt fina museum. Samarbetet känns naturligt i och med det projekt vi nu startat.”  Säger Karin Sahlin, VD The Viking Museum.

Den del av utställningen som Livsarkivet är med och tar fram kommer att behandla gravskick under vikingatiden.

”Redan för 1000 år sedan fanns ett Livsarkiv, vi kände att detta stämde överens med vår profil på ett trovärdigt och nytänkande sätt. Dessutom uppskattar vi The Viking Museum mycket både vad gäller innehållet och den mycket kunniga personalen” Säger Ulf Lernéus, VD Sveriges Begravningsbyråers Förbund.

The Viking Museum har för tillfället stängt, men inne på museet arbetas det för fullt. Vid öppning kommer besökare mötas av nya, fängslande historier. The Viking Museum fortsätter samarbeta med konstnären Stefan Alexis, som producerat den senaste versionen av utställningen.

”Vi har en unik kombination av kunskap, passion och driv vilket ger såväl besökare och övriga intressenter en speciell energi när de besöker oss. Vi kommer nu framöver intensifiera vårt arbete vad gäller nya kongruenta partnerskap. Vi är helt övertygade om att detta kommer attrahera fler partners från fler spännande branscher.” Säger Christer Andersson, Affärsutveckling, The Viking Museum.


Om The Viking Museum

The Viking Museum, ett museum som berättar vikingarnas egen historia via en dramatiserad historia i en unik åkattraktion, utställning, restaurang och shop.