2022-02-14 06:45Pressmeddelande

Sportlov med vikingar och valkyrior

Våra vikingar är redo för sportlov! Spännande aktiviteter, vikingatida spel och roliga lekar. The Viking Museum är öppet hela sportlovet 11:00 – 17:00.

Familjevisningar med tema vikingatida sport och lekar
Varje dag 11:30 och 13:30 erbjuder vi familjevisningar för alla barn. Under sportlovet berättar vi om de lekar vikingarna lekte och vilka spel som spelades - och fanns det egentligen några sporter under vikingatiden? Visningen är ca 30 minuter och ingår i entrépriset.

Leifurs hemlighet – Nyhet för i år!
Leifurs hemlighet är en dramatiserad visning för barn från 8 år. Gruppen måste lösa mysteriet med det mystiska försvinnandet av arkeologen Anders A Andersson; söka igenom hans anteckningar, knäcka de historiska koderna och lista ut vilka onda ting som gömmer sig i museets vrår.
Visningen är ca 30 minuter lång och ges torsdagen 3 mars kl. 12:00. Förköp din biljett på vår hemsida - pris 120 kr.

Vikingatida utelekar
Vilka lekar lekte man på vikingatiden? Hos oss blir det lekar och sport under lovet! Utanför museet kan du prova på lekar med våra vikingar.
Utelekar sker söndagen 27/2 och söndagen 6/3 mellan 12:00 – 16:00.

Guidade visningar
Äntligen är våra guidade visningar tillbaka! Varje dag erbjuder vi guidade visningar av utställningen. Visningar på svenska kl. 14:30 och kl.15:30 och visningar på engelska kl.12:30.
Den guidade visningen är ca 20 minuter och ingår i entrépriset.

Spel och skoj på museet
Varje dag under sportlovet kan du prova på vikingatida spel i utställningen - utmana museets vikingar i hnefatafl och kvarnspel.



Om The Viking Museum

The Viking Museum, ett museum som berättar vikingarnas egen historia via en dramatiserad historia i en unik åkattraktion, utställning, restaurang och shop.