2015-04-07 15:00Pressmeddelande

Vinproducent är ny delägare i The Winery Hotel

null

Den gemensamma passionen för vin sammanförde hotellfamiljerna Söder och Östlundh att skapa The Winery Hotel, Sveriges första urban winery hotel som öppnar i januari 2016. För att ytterligare förstärka vintemat har Familjen Ruhne, som äger vingården Terreno, nu kommit in som tredje delägare.

Familjen Ruhne har i mer än 25 år bott och producerat vin på den egna vingården, Terreno, i hjärtat av Chianti Classico distriktet i Toscana. Hantverksmässigt och med stor respekt för ekologin framställs viner av högsta kvalitet. På plats i Italien driver även familjen Ruhne verksamhet med butik, grönsaksodling, vinutbildning och uthyrning av boende. Terreno drev även tidigare Terrenos Vinotek i Stockholm. Delägarskapet i

The Winery Hotel innebär att Terreno kommer att ansvara och utveckla vintillverkningen på The Winery Hotel och driva vinrelaterade aktiviteter på plats.

-Vi är enormt glada för att Terreno blir en del av The Winery Hotel. Familjen Ruhnes gedigna expertis och kunskap om vin kommer att utgöra en mycket viktig del av vår verksamhet. säger Ejnar Söder, delägare The Winery Hotel.

-The Winery Hotel är Sveriges mest ambitiösa vinprojekt där passion, hantverk och kunskap är ledorden. Det är en stor satsning och vi ser fram emot att skapa en unik mötesplats för både nybörjaren som vinkonnässören. Vi kommer att utbilda och inspirera genom att samla allt i vinets värld under ett tak, säger Sofia Ruhne, Terreno.


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud